Haug: Kovalainen nu este al doilea pilot"

Publicat joi, 05.06.2008 13:03 de Daniel Popescu

Norberg Haug sustine ca Heikki Kovalainen este considerat in continuare egalul lui Lewis Hamilton, desi britanicul a luat un avans important.

Directorul de competitii al Mercedes-Benz, Norbert Haug, a negat ca rolul lui Kovalainen la McLaren este de a-l proteja pe Hamilton, actualul lider al clasamentului. In prezent, Hamilton are 38 de puncte, spre deosebire de cele 15 ale lui Kovalainen.

Intrebat de reporterii de la Motorsport Aktuell cand va veni momentul in care Hamilton va fi pilotul numarul 1 al echipei, Haug a replicat.

"In opinia noastra, niciodata!".

Deficitul de puncte pe care il are Kovalainen ii ingreuneaza misiunea pilotului finalnez, acesta avand doar sanse teoretice de a lupta pentru titlul mondial. Totusi, Haug este increzator in capacitatile lui Kovalainen. "Dupa sase curse, nu as spune asta. Trebuie doar sa ne uitam la sezonul trecut. La un moment dat, Raikkonen era la o distanta mai mare de top decat distanta la care este acum Kovalainen", a mai spus Haug.

Oficialul german se refera la faptul ca in sezonul trecut, cu numai doua curse inainte de final, Raikkonen era la 17 puncte de Hamilton, insa a reusit in cele din urma sa-si adjudece titlul mondial.