Heidfeld a testat aripa ajustabila la Barcelona

Publicat joi, 20.11.2008 10:45 de Daniel Popescu

Nick Heidfeld este unul dintre primii piloti care a testat modul in care aripa fata a monopostului poate fi ajustata in timpul rularii pe pista.

Ultima zi de teste de pe circuitul de la Barcelona a consemnat pentru Nick Heidfeld si prima evaluare a aripii ajustabile.

Conform regulamentului tehnic, incepand din sezonul viitor pilotii vor putea ajusta aripa fata. Aripa va fi controlata si monotorizata de ECU.

Software-ul este controlat de FIA si permite numai doua ajustari pe tur. Setarile disponibile vor fi la alegerea echipelor, dar unghiul maxim al clapei va fi de +/- 3 grade, adica 6 grade in total. Pilotul german a testat o masina interimara pentru sezonul 2008, care nu a fost echipata cu sistemul KERS.

De asemenea, o alta preocupare majora a lui Heidfeld a fost testarea pneurilor. "Cu siguranta pneurile slick ofera o aderenta mai mare decat pneurile cu santuri din 2008", a declarat el la finalul testelor. "Pe de alta parte, trebuie sa incepem de la zero pentru a invata cum se incalzesc pneurile slick si pentru cate tururi ofera performante maxime".

Pilotul de teste al echipei BMW-Sauber, Christian Klien, a pilotat un monopost echipa cu tehnologia KERS, incercand sa seteze cat mai bine sistemul.

  • scuderia, joi, 20.11.2008 12:45
    :))

    nu ii chiar asa de urat monopostul:P

  • marianescu, joi, 20.11.2008 17:06
    mmmda, nu-i urat...

    ...e HIDOS de-a dreptu'! :o(