Heidfeld, incantat de colaborarea cu Kubica

Publicat vineri, 11.04.2008 10:44 de Daniel Popescu

Desi sunt rivali pe pista, Nick Heidfeld si Robert Kubica colaboreaza foarte bine cand vine vorba de analizarea datelor, fapt ce ajuta foarte mult echipa.

BMW-Sauber au inceput foarte bine noul sezon competitional, ambii piloti reusind sa termine pe podium in primele trei curse. In plus, Kubica a reusit in Bahrain sa obtina si primul pole position din cariera.

In ciuda faptului ca sunt rivali pe pista, Nick Heidfeld admite ca se intelege foarte bine cu coechipierul sau, fapt ce nu poate fi decat pozitiv pentru echipa.

"Pentru noi este normal sa fim la limita. De asta avem nevoie pentru a fi in frunte pe pista", spune Heidfeld. "Cand analizam datele, pot observa daca Kubica a fost mai rapid intr-un viraj, iar apoi putem munci mai mult pentru acel viraj. Aceasta relatie buna ajuta de asemenea si echipa".

Robert Kubica s-a alaturat echipei BMW in 2006, cu ocazia Marelui Premiu al Ungariei, cand polonezul l-a inlocuit pe Jaques Villeneuve. "Ne intelegem foarte bine, atat pe pista cat si in afara ei, la evenimentele de PR. Ne distram bine impreuna", a adaugat Heidfeld.