Heidfeld, ingrijorat de contra-performantele sale

Publicat miercuri, 21.05.2008 17:46 de Daniel Popescu

Nick Heidfeld a admis ca este ingrijorat ca nu reuseste sa tina pasul cu coechipierul sau, Robert Kubica, in acest debut de sezon.

Pilotul echipei BMW-Sauber l-a dominat pe Kubica anul trecut, insa lucrurile s-au schimbat radical in acest an. Kubica a reusit sa se claseze in fata lui Heidlfed la patru dintre cele cinci curse, polonezul obtinand si primul pole position din istoria echipei. Heidfeld sustine ca ii este greu sa piloteze actualul monopost, insa admite ca aceasta nu reprezinta o scuza.

"Masina de anul acesta este mai greu de pilotat decat cea de anul trecut", a declarat germanul reporterilor de la Monaco. "Dar nu vreau ca asta sa para o scuza pentru ca este evident ca amandoi avem aceeasi masina. Cred ca principala problema este pe un tur de pista, dar nici cursele nu sunt perfecte. Asta este situatia si, evident, incercam sa imbunatatim situatia. Sper sa reusim. Sunt putin ingrijorat pentru ca nu-mi place sa fiu mai lent decat coechipierul meu, iar Formula 1 este viata mea. Asa ca nu ma bucur de situatia asta".

Pilotul german a avut probleme mai ales in sesiunile de calificari, iar posibilitatile reduse de depasire au condus inevitabil la rezultate modeste. Totusi, Heidfeld sustine ca nu este sub presiune la Monaco, acolo unde depasirile sunt aproape imposibile. "Nu exista presiune suplimentara, pentru ca depasirile sunt dificile oriunde. Bineinteles ca la Monaco lucrurile sunt si mai si, dar asta nu schimba nimic pentru mine".

Pilotul echipei BMW-sauber spera ca echipa sa va reusio sa recupereze terenul pierdut in fata rivalilor in cursa din Turcia. "Cred ca in ultima cursa Ferrari au fost mai rapizi decat noi, la fel ca si cei de la McLaren, care au fost in fata noastra mai clar decat la cursele precedente", a mai spus Heidfeld. "Evident, speram sa fie altfel aici. Avem multe parti noi pe masina , mai ales din punct de vedere aerodinamic, dar cred ca asta este valabil si pentru celelalte echipe".

  • tiby2403, joi, 22.05.2008 15:45
    nush mah

    aqma....nu prea inteleg dc au fost punctati maclaren si ferrari...nau primit destul pt performantele din cursa trecuta ?... am si eu ferrari in ekipa, dar nu mi se pare ca ar trebui punctat doar pt ca iau laudat cineva... mda...fiecare cu ale lui