Heidfeld lauda competitivitatea BMW

Publicat marţi, 24.06.2008 12:57 de Daniel Popescu

Nick Heidfeld crede ca este normal ca pilotii echipei sa fie sub presiune, intrucat concurenta dintre ei este foarte mare.

Pilotul echipei BMW-Sauber a avut un inceput modest de sezon, cauzat in principal de problemele intampinate in sesiunile de calificari. Germanul a fost surclasat de catre coechipierul sau, Robert Kubica, insa acesta sustine ca lucrurile stau exact pe dos decat anul trecut.

"Asta se intampla cand exista doi piloti competitivi in echipa, mai ales cand unul dintre ei intampina dificultati. Anul trecut, Kubica era cel care avea probleme. Anul acesta, eu sunt in aceeasi situatie"

, a explicat Heidfeld.

"Intr-o astfel de situatie, este vital sa cooperezi indeaproape cu inginerii si sa obtii date de o mare valoare de la coechipierul tau. In prezent, am probleme in a obtine o pozitie buna pe grila".

Desi Kubica a avut un inceput de sezon mult mai bun, Heidfeld sustine ca nu se pune problema desemnarii unui pilot numarul 1 in cadrul echipei. "Niciodata nu a fost si nici acum nu exista un pilot numarul 1. Robert a avut deja performante minunate inainte de Marele Premiu al Canadei", a mai spus germanul.