Honda dezvăluie planurile de dezvoltare pentru motorul de Formula 1

Publicat vineri, 12.07.2013 15:51 de Daniel Popescu

Honda intenţionează să aprindă pentru prima oară noul motor turbo V6 de 1.6 litri în toamnă, însă varianta completă care va include şi sistemele de recuperare a energiei va fi finalizata peste un an.

Honda a dezvăluit vineri primele informaţii cu privire la planurile pentru dezvoltarea noului motor turbo V6 de 1.6 litri pe care îl va furniza în Formula 1 în 2015 pentru McLaren.

Producătorul japonez intenţionează să finalizeze prima versiune a unităţii de combustie în toamna acestui an, în timp ce varianta completă, care include şi sistemul ERS pentru recuperarea energiei, nu va fi gata mai devreme de vara anului viitor.

"Am programat aprinderea motorului pentru toamnă. Sigur, pe lângă unitatea motorului vom avea şi componente precum ERS şi bateria, aşa că pentru a testa motorul ca sistem probabil că vom mai avea nevoie de un an", a declarat Yasuhisa Arai, care a preluat recent funcţia de şef al departamentului de motorsport al Honda pentru a gestiona revenirea producătorului în Formula 1.

Informaţia dezvăluită de Arai vine la numai o zi după ce Honda a desemnat fabrica Mugen de la Milton Keynes drept sediu pentru proiectul dedicat Formulei 1, acolo urmând să fie construite propriu-zis noile motoarele. Cu toate acestea, designul motoarelor este realizat la centrul de dezvoltare din localitatea japoneză Tochigi.

Via Autosport