Honda, ironizata dupa prezentarea "monopostului verde"

Publicat vineri, 02.03.2007 13:12

Grupul ecologic "Friends of the Earth" ii acuza pe cei de la Honda ca dezvelirea monopostului imprimat cu imaginea Pamantului este o ironie a constructorului japonez la adresa tuturor celor carora li se adreseaza.

Emily Armistead, purtatorul de cuvant al "Friends of the Earth" afirma ca este penibil ca Honda sa militeze pentru protejarea mediului in conditiile in care in locul acestor evenimente ar fi mai potrivite taiarea unor costuri inutile. Exemplul oferit de organizatia ecologica este cel al pilotul Honda Jenson Button, care pentru a participa la evenimentul de dezvelire a "monopostului verde" a zburat din bahrain pana la Londra si apoi inapoi in bahrain, la teste. Toate acestea in conditiile in care singurul lucru pe care l-a spus in fata jurnalistilor a fost ca el nu isi mai lasa televizorul in Stand By cand nu urmareste programe TV.

"Este ironic faptul ca Honda incearca sa promoveze mediul si se adreseaza celorlalti cu rugamintea de a proteja natura in conditiile in care tot ei contribuie la schimbarea climatica participand la - probabil - cel mai poluant sport de pe planeta", a declarat Armstead

Friends of the Earth nu este prima organizatie care protesteaza impotriva actiunii Honda, Greenpeace sustinand aceleasi cauze imediat dupa prezentarea monopostului.