Honda vrea sa ajunga la nivelul echipei BMW-Sauber

Publicat marţi, 04.11.2008 16:38 de Daniel Popescu

Honda Racing isi propune ca in sezonul viitorul sa atinga nivelul de competitivitate al echipei BMW-Sauber.

Honda a avut parte de un sezon extrem de dificil, terminand pe locul 9 in clasamentul constructorilor. Japonezii au reusit sa se claseze doar in fata celor de la Force India si au acumulat doar 14 puncte in acest sezon.

Cu toate acestea, Ross Brawn crede ca schimbarile de regulament prevazute pentru 2009 o vor putea propulsa pe Honda la acelasi nivel de eficacitate cu BMW-Sauber, care in acest sezon a terminat pe locul 3 in clasamentul constructorilor.

"Potentialul echipei noastre despinde de munca pe care o depune si de ce fac celelalte echipe", a declarat Brawn. "Imi aduc aminte de anii in care la Ferrari am avut cele mai modeste masini, dar ceilalti faceau o munca teribila, dar imi amintesc si anii in care am avut masini fantastice si asa au facut si ceilalti, asa ca a fost o adevarata provocare".

"Este dificil de prezis, dar cu noile reguli totul se va desfasura in toate directiile. Grila din Q1 a fost la o secunda de grupul principal, o secunda intre toate masinile, si asta datotira acestui motor diferit. Poti destul de bine sa asezi mmasinile pe grila in functie de performanta motorului.

"Noi avem resursele de care avem nevoie, avem o multime de oameni inteligenti si sunt superoptimist sa ma gandesc ca lupta pentru pentru titlu anul viitor, dar cu siguranta trebuie sa ne descurcam mult mai bine ca acum. Pentru mine, punctul de referinta este BMW si treaba pe care au facut-o este destul de impresionanta. Cred ca daca noi ca echipa atingem competitivitatea celor de la BMW putem fi foarte multumiti".