Horner: "Nu Coulthard a gresit, ci managerul nostru de echipa"

Publicat duminică, 03.06.2007 20:46

Seful Red Bull, Christian Horner, crede ca echipa sa a pierdut o sansa uriasa de a strange cateva puncte la Monaco. Totul a inceput cu declasarea pe grila a lui David Coulthard, care desi s-a calificase inital in primii zece a fost retrogradat pe pozitia a 13-a pentru ca l-a blocat deliberat pe Heikki Kovalainen intr-un tur rapid.

"A fost un weekend dezamagitork, pentru ca nu am putut profita de potentialul evident al masinii. Desi am avut cateva probleme joi si vineri, am reusit sa ne revenim si ambii piloti au intrat lejer intre primii zece in calificari. Insa David a fost obligat sa iasa din calcule din cauza unei regretabile erori de comunicare", afirma Horner, care explica in continuare incidentul.

"Greseala a venit de la standuri de catre team manager-ul nostru. Cand acesta a inteles ca Heikki se afla intr-un tur rapid, el ii comunicase deja lui David contrariul. Nu a fost nimic intentionat. Pur si simplu informatia care a ajuns la pilot nu a fost cea reala", incheie oficialul Red Bull.

  • radulyistv, duminică, 03.06.2007 23:05
    Tur rapid?

    Nu înţeleg. Ce e un tur rapid şi cu ce infuenţează pe Coulthard, dacă Kovalainen se află în tur rapid sau nu?

  • Mircea, duminică, 03.06.2007 23:16
    tur rapid

    Incidentul a avut loc in calificari, cand heikki era intr-un tur in care incerca un timp de grila. Coulthard nu a stiut si a mers in fata lui, stricandu-i turul.

  • schumacher13, luni, 04.06.2007 00:57
    pacat pt el ...

    Cu exiperienta sa avea sanse mari sa adune cva puncte importante pt el si pt echipa sa. Dar nah... se mai intampla...