Horner: "Red Bull merită lăudată pentru promovarea tinerelor talente"

Publicat joi, 12.01.2012 17:35 de Daniel Popescu

Christian Horner este nemultimit de criticile primite de Red Bull după ce Toro Rosso i-a concediat pe Jaime Alguersuari şi Sebastien Buemi.

Toro Rosso va aborda sezonul 2012 al Formulei 1 cu o linie de piloţi alcătuit din Daniel Ricciardo şi Jean-Eric Vergne, care îi vor înlocui pe Jaime Alguersuari şi Sebastien Buemi.

Concedierea celor doi piloţi şi, în special, cea a lui Alguersuari a luat prin surprindere comunitatea Formulei 1, însă Christian Horner, şeful Red Bull Racing, considera că atitudinea companiei austriece de a promova tinere talente în Formula 1 ar trebui apreciată.

"Red Bull nu primeşte meritele pe care le merita. Nici Buemi, nici Alguersuari nu ar fi progresat prin competiţiile inferioare fără sprijin. Să nu uităm că Alguersuari a câştigat Formula 3 Marea Britanie. Red Bull a adus nmeroi piloţi în Formula 1, unii care au rămas, alţii care au plecat."

"Avem câţiva tineri în program, inclujsiv un tânăr scoţian, Lewis Williamson, care este sprijinit în World Series în acest an. El este un alt pilot care nu ar fi avut oportunitatea să progreseze fără sprijinul programului Red Bull pentru juniori. Suntem într-o poziţie bună cu tinerii din Red Bull. Când ne uitam în jur la alte academii vedem că Red Bull a investit foarte mult în tineri şi elogiata pentru că le oferă acestor băieţi o oportunitate care altfel poate le-ar lipsi", a precizat britanicul pentru BBC Sport.

Via | BBC Sport