Hyundai a testat i20 WRC pe zăpezile din Suedia

Publicat vineri, 06.12.2013 17:42 de Daniel Popescu

Hyundai a efectuat în această săptămână o sesiune de teste pe zăpadă în Finlanda ca parte a pregătirilor pentru Raliul Suediei din luna februarie.

Hyundai se pregăteşte intens pentru participarea în sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri şi a efectuat o sesiune de teste în apropierea localităţii finlandeze Rovaniemi.

Amplasamentul a fost ales de constructorul sud-coreean pentru ca testele să poată avea loc pe zăpadă, întrucât sesiunea de evaluare a fost folosită ca parte a pregătirilor pentru Raliul Suediei, care va avea loc în luna februarie în condiţii de iarnă.

Hyundai nu a oferit însă amănunte despre numele pilotului sau piloţilor care au participat la această sesiune de teste.

Anterior, constructorul sud-coreean a confirmat că Thierry Neuville va fi pilotul principal al echipei pentru sezonul 2014, în timp ce Juno Hanninen va concura în unele etape, preponderent la cele pe macadam. Presa internaţională a relatat în această săptămână că al treilea pilot al echipei va fi Dani Sordo, iar cel mai probabil spaniolul va fi confirmat în 10 decembrie, cu ocazia prezentării oficiale a noului Hyundai i20 WRC care va avea loc la Frankfurt.

Via Hyundai