Împrumutul garantat de stat pentru Nurburgring, investigat de Comisia Europeană

Publicat joi, 09.08.2012 10:41 de Daniel Popescu

Comisia Europeană suspecteaza că împrumutul de peste 250 de milioane de euro pentru Nurburgring garantat de statul german încalcă legea ajutorului de stat din Uniunea Europeană.

Viitorul apropiat al circuitului de la Nurburgring părea asigurat după ce statul german a fost de acord să garanteze un împrumut de peste 250 de milioane de euro pentru plata datoriilor.

Informaţia a dat speranţe că Marele Premiu al Germaniei din sezonul 2013 va putea avea loc conform contractului semnat cu Bernie Ecclestone, însă lucrurile au luat o întorsătură nefavorabilă după ce Comisia Europeană a anunţat miercuri seară că va investiga acest caz. Oficialii Uniunii Europene considera că garantarea împrumutului reprezintă un ajutor de stat şi suspectează că Nurburgring nu avea dreptul de a primi un astfel de sprijin, întrucât a beneficiat şi în 2008 de o astfel de facilitate.

"Comisia Europeană este îngrijorată că Nurburgring a fost deja o companie în dificultate în 2008, când a primit precedentul ajutor de stat. Din cauza efectelor asupra competiţiei, ajutoarele de stat pentru o companie aflată în dificultate pot fi oferite unei companii numai o dată pe parcursul unei perioade de 10 ani. Comisia Europeană va investiga dacă aceste intervenţii publice repetate au fost în conformitate cu regulile Uniunii Europene pentru acordarea ajutorului de stat", precizează Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

O altă problemă este că Nurburgring nu a ajuns încă la un acord cu Bernie Ecclestone pentru reducerea taxei de participare pentru sezonul 2013 al Formulei 1.

Via Reuters