Îngrijorare la Red Bull: Mecanicii au muncit în premieră pe timpul nopţii!

Publicat sâmbătă, 30.07.2011 12:29 de Daniel Popescu

Mecanicii Red Bull Racing au muncit pentru prima oară în acest sezon pe timpul nopţii în încercarea de a îmbunătăţi urgent monopostul în perspectiva luptei cu McLaren şi Ferrari.

Rezultatele sub aşteptări obţinute de Sebastian Vettel şi Mark Webber în cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri de la Hungaroring au determinat şefii echipei Red Bull să apeleze la o măsură extremă pentru a reveni în frunte.

Pentru prima oară în acest sezon, mecanicii campioanei mondiale au muncit pe tot parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă în încercarea de a îmbunătăţi monopostul RB7, sfat pe care inclusiv Vettel l-a transmis la finalul antrenamentelor.

Potrivit regulamentului FIA, echipele nu au dreptul de a lucra la monoposturi timp de şase ore în intervalul 02:00 - 08:00, însă regula poate fi încălcată de patru ori pe parcursul unui sezon. Teoretic, regula poate fi încălcată doar în urma unui accident care necesită o muncă suplimentară, însă echipele pot profita de aceasta 'scapare' a regulamentului pentru a dezvolta monopostul.

Antrenamentele de vineri au fost dominate de McLaren, în timp ce Ferrari a demonstrat la rândul ei că este foarte aproape de poziţiile fruntaşe.

Via | Autosport

  • F1-Racing, sâmbătă, 30.07.2011 13:14

    Unde-i ala cu analiza care ne explica cine e mai rapid?

  • hellboy, sâmbătă, 30.07.2011 13:17
    Poate le e frica de performante?

    Cine stie, poate vor sa nu-l mai vada pe Vettel plecand din linia a doua a grilei, pentru ca, dupa cum s-a vazut, se descurca bine campionul si termina la o eternitate fata de castigator, chiar daca are masina mai buna.

  • RedFurryTurbo, sâmbătă, 30.07.2011 13:25

    Impresionant. Aseara tot garajul Red Bull era animat de munca de acolo, astazi pareau foarte seriosi, se poate ca incepand cu aceasta cursa sa fie intradevar in "deep shit". Totusi vine o pauza care poate reseta progresele facute de concurenta, sa vedem calificarile si cursa acuma! 2010 a fost interesant cu un final palpitant, 2011 se anunt mult peste primul.