Ipoteza: Bahrain ia locul Indiei, care va găzdui ultima etapă

Publicat joi, 19.05.2011 10:35 de Daniel Popescu

Cursa din Bahrain ar putea fi reprogramată în locul Marelui Premiu al Indiei, care ar urma să fie amânat până în 4 decembrie pentru a găzdui ultima cursă a sezonului.

Speculaţiile privind întârzierile de finalizare a circuitului de la New Delhi care va găzdui ediţia inaugurală a Marelui Premiu al Indiei ar putea reprezenta ocazia perfectă pentru Bernie Ecclestone de a justifica reprogramarea cursei din Bahrain amânată la începutul acestui sezon.

Potrivit ultimelor informaţii din paddock, Ecclestone încearcă să găsească o soluţie optimă pentru a reprograma etapă din Bahrain într-un calendar deja aglomerat, iar una dintre datele cele mai convenabile este 30 octombrie.

Această soluţie este optimă şi din punct de vedere logistic, întrucât echipele ar avea o călătorie scurtă spre următoarea etapă programată în Abu Dhabi.

În ziua respectivă ar trebui să aibă loc Marele Premiu al Indiei, însă acesta ar putea fi amânat pentru 4 decembrie pentru a oferi mai mult timp organizatorilor pentru finalizarea lucrărilor. Dacă aceste informaţii se vor confirma, India va găzdui ultima cursă a sezonului, după Marele Premiu al Braziliei programat în 27 noiembrie.

FIA a amânat pentru 3 iunie o decizie finală privind reprogramarea cursei din Bahrain, în condiţiile în care în 1 iunie va expira starea de urgenţă impusă de oficialii statului în urma conflictelor de stradă din această ţară.

Via | F1 Times