Kovalainen se simte pregatit sa concureze in Turcia

Publicat sâmbătă, 03.05.2008 11:06 de Daniel Popescu

Heikki Kovalainen spune ca asteapta cu nerabdare sa revina la volanul masinii McLaren in Marele Premiu al Turciei din weekendul viitor.

Pilotul finlandez si-a reluat antrenamentele pentru prima oara dupa accidentul suferit la Barcelona si spune ca este pregatit sa concureze, chiar daca va trebui sa treaca un de controlul FIA pentru a avea permisiunea de a se urca la volanul monopostului McLaren.

"Ma simt bine, pot sa-mi misc din nou gatul si am revenit la antrenamente"

, a declarat Kovalainen. "Joi am parasit Spania si am revenit in Finlanda, unde am petrecut timpul cu doctorul echipei pentru a ne asigura ca voi fi pregatit pentru cursa. Initial, am facut cateva antrenamente usoare pe parcursul saptamanii inainte de a relua pregatirile in mod normal chiar inainte de inceputul weekendului. Urmatorul stagiu va fi testul de fitness de joi de la Istanbul cu echipa medicala a FIA. Abia astept sa revin in masina si sa concurez cu echipa in weekendul viitor, dar decizia nu va fi in mainile mele. FIA va lua hotararea bazata doar pe ratiuni de siguranta".

Desi sansele ca pilotul finlandez sa concureze in Turcia sunt foarte mari, reprezentantii McLaren au anuntat ca au pregatit un plan de rezerva pentru orice eventualitate.

Monopostul pilotat de Kovalainen in Spania a fost trimis la fabrica McLaren pentru o analiza amanuntita a cauzelor care au provocat accidentul. McLaren au pregatit deja o alta masina pentru Kovalainen pentru Marele Premiu al Turciei.