Kubica: "Heidfeld nu este prioritatea mea"

Publicat miercuri, 28.05.2008 13:16 de Daniel Popescu

Robert Kubica sustine ca obiectivul sau este sa ii bata pe toti ceilalti piloti din F1, motiv pentru care nu este preocupat de situatia dificila prin care trece Nick Heidfeld.

Pilotul german a avut un inceput de sezon debusolant. Dupa pozitia a doua ocupata in Australia, Heidfeld a fost pus in umbra la BMW-Sauber de rezultatele foarte bune realizate de coechipierul sau. Totusi, Kubica sustine ca nu este fericit in mod particular pentru faptul ca este mai bun decat Heidfeld.

"Nu acesta este obiectivul meu in curse. Coechipierul meu nu este cel mai important oponent. Nu ma concentrez foarte mult la el. Stiu ca alti piloti vad treaba asta intr-un mod foarte diferit", a spus Kubica pentru site-ul oficial al echipei sale. "Personal, nu concurez impotriva coechipierului meu, ci impotriva tuturor celor 19 piloti. Daca ii las pe toti in spatele meu, automat il las in urma si pe coechipierul meu".

Kubica a dezvaluit ca secretul succesului sau din acest an este o mai buna intelegere a caracteristicilor masinii. "Multi factori contribuie la succes", explica polonezul. "Daca setarile nu sunt potrivite automat vei fi lent pentru ca nu ai aderenta suficienta, iar asta inseamna ca nu te poti simti in siguranta. Am avut cateva curse foarte bune anul trecut, dar apoi au existat probleme tehnice si nu am avut intotdeauna strategia perfecta de cursa. Anul acesta este o poveste total diferita".

  • reddog, miercuri, 28.05.2008 13:32
    Heidfeld...

    Cu un monopost mai slab cotat are mai multe puncte fata de Kovalainen...pur si simplu are ghinion.

  • horted, miercuri, 28.05.2008 14:31
    Kovalainen

    ...sau pur si simplu are Kovalainen mai mult ghinion decat Kubica, cu tot monopostul mai bun?

  • horted, miercuri, 28.05.2008 14:38
    corectura

    Heidfeld in loc de Kubica:)