Kubica ratează prezenţa în Raliul Monte Carlo

Publicat vineri, 07.01.2011 15:32 de Daniel Popescu

Robert Kubica nu va mai putea participa în Raliul Monte Carlo din cauza unor clauze existente în contractul pilotului polonez cu Renault.

Robert Kubica şi-a manifestat la finalul anului trecut intenţia de a participa din nou la Raliul Monte Carlo, prima etapă a competiţiei Intercontinental Rally Challenge.

Întrucât Renault, echipa pentru care concurează în Formula 1, nu participă la eveniment în clasa supremă, polonezul a încercat să ajungă la o înţelegere cu un alt constructor.

În cele din urmă, o astfel de înţelegere nu a fost posibilă, întrucât contractul lui Kubica cu Renault stipulează că poate concura în alte competiţii ale sporturilor cu motor numai cu maşini furnizate de constructorul francez. Informaţia a fost confirmată de surse de încredere din cadrul Automobile Club de Monaco, organizatorul raliului.

Kubica a concurat anul trecut în Raliul Monte Carlo cu un Renault, însă a fost nevoit să abandonez în prima probă specială în urma unor defecţiuni la motor.

Raliul Monte Carlo va avea loc în perioada 18-22 ianuarie şi va reuni la start un număr record de 120 de echipaje. Evenimentul va fi transmis în direct de postul de televiziune Eurosport.

Via | Autosport