Kubica se teme ca BMW nu va tine pasul cu rivalii

Publicat miercuri, 25.06.2008 15:59 de Daniel Popescu

Robert Kubica se teme ca Ferrari si McLaren vor fi de neoprit daca BMW-Sauber nu vor reusi sa mareasca ritmul de dezvoltare pentru monopostul F1.08.

Desi BMW-Sauber au obtinut in Canada prima victorie din istorie, Kubica sustine ca germanii au pierdut teren in fata rivalilor de la Ferrari si McLaren inca de la inceputul anului. In plus, fostul lider al clasamentului se teme ca echipe ca Red Bull si Renault fac multi pasi in fata.

"Sincer sa fiu, cu masina noastra, chiar si la capacitate maxima putem termina doar pe locul 5"

, a precizat el. "Dar din fericire McLaren si Ferrari au uneori probleme tehnice, iar alteori pilotii ne ajuta putin prin greselile lor, si de aceea suntem acolo. Dar daca nu vor mai avea probleme si nu vor mai face greseli va fi foarte dificil sa tinem pasul cu ei. Intotdeauna incerc sa castig cat mai multe puncte posibil".

"De asemenea, Renault si red Bull sunt mai apropae de noi decat la inceputul sezonului, asa ca trebuie sa gasim cateva parti noi care sa ne ofere o mai buna manevrabilitate, o viteza de top mai mare si o forma mai buna. daca pierdem din nou in urmatoarele curse, diferenta fata de Ferrari si McLaren... nu-i vom mai prinde niciodata".

Kubica explica si cauzele pentru care BMW-sauber nu a reusit sa se impuna in cursa de la Magny Cours din weekendul trecut. "Cred ca am facut cateva greseli cand am ales noile parti pentru Magny Cours", a adaugat el. "Am testat cateva parti la Barcelona, dar am ales ceva diferit pentru ca echipa era convins ca aceasta era cea mai buna cale, dar nu a fost asa. Bine, nu suntem la fel de rapizi ca Ferrari, dar la Magny Cours am cazut in spatele unor echipe ca Toyota, Renault si chiar Red Bull".