Latvala îşi anunţă sprijinul pentru Solberg în lupta pentru titlu

Publicat marţi, 10.07.2012 17:10 de Daniel Popescu

Jari Matti Latvala este pregătit să-l ajute pe Petter Solberg să câştige titlul mondial în WRC, după ce finlandezul a pierdut orice şansă de a lupta pentru trofeu.

Jari Matti Latvala a fost pilotul numărul 1 al echipei Ford în debutul sezonului 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri, însă cu excepţia victoriei din Suedia şi a locului trei din Grecia nu a reuşit să obţină performante majore.

O serie de greşeli personale şi de abandonuri, dar şi absenţa din Argentina cauzată de o accidentare la schi fond, l-au adus pe pilotul finlandezul în ipostaza de a acumula doar 54 de puncte în clasamentul general, în condiţiile în care liderul Sebastian Loeb a ajuns la 145 de puncte. De aceea, Latvala a admis că a venit momentul să-i cedeze poziţia de pilotul numărul 1 coechipierului său Petter Solberg în încercarea de a aduce titlul piloţilor în curtea celor de la Ford.

"Am ieşit din lupta pentru titlul piloţilor, asta este cert. Dar, cu siguranţă, atât timp cât avem o şansă pentru campionatul constructorilor vom lupta şi, evident, îl voi ajuta pe Solberg dacă va avea o şansă. Acestea fiind spuse, situaţia nu este uşoară pentru Solberg, dar anul trecut l-am ajutat şi pe Mikko Hirvonen (n.r - fostul său coechipier) şi voi face acelaşi lucru şi în acest sezon", a declarat el pentru publicaţia britanică Motorsport News.

Solberg ocupă în prezent locul trei în clasament şi are de recuperat 55 de puncte faţă de Loeb.

Via WRC