Loeb se pregateste pentru testul de la Barcelona

Publicat vineri, 14.11.2008 16:19 de Daniel Popescu

Campionul mondial din WRC, Sebastien Loeb, asteapta cu nerabdare testul de Formula 1 de la Barcelona de saptamana viitoare, desi admite ca nu ii va fi deloc usor.

Echipele de Formula 1 revin luni in actiune pe circuitul de la Barcelona pentru o sesiune de teste de 3 zile. Sebastian Loeb, care tocmai a intrat in posesia celui de-al cincilea titlu mondial in WRC, a fost invitat sa testeze monopostul echipei Red Bull.

Pentru a se pregati corespunzator pentru acest test, Loeb a fost prezent pe circuitul de la Silverstone pentru a face cunostinta cu echipa.

La final, francezul a marturisit ca asteapta cu nerabdare testele de saptamana viitoare. "In ceea ce priveste pregatirile pentru Barcelona, nu cred ca vom vedea aceleasi conditii si acolo", a precizat pilotul echipei Citroen.

"Cel putin sper ca nu! Asa ca nu a fost foarte relevant, dar bineinteles ca a fost foarte folositor pentru mine pentru a avea mai multa experienta cu masina, pentru a afla cum merg lucrurile si pentru a verifica pozitia la volan. De asemenea, a fost o buna oportunitate sa intalnesc echipa si sa ma obisnuiesc sa muncesc cu ei".

"Este cu siguranta mai bine pentru ca tot timpul petrecut in masina este folositor. Stiu ceva mai mult despre masina si la Barcelona nu va fi ceva complet nou. Dar nu ma astept deloc sa fie usor. Va fi pentru prima oara cand voi testa alaturi de pilotii obisnuiti din Formula 1, iar asta va fi foarte interesant".

"La Silverstone am facut doar 100 km in conditii de aderenta foarte scazuta, asa ca nu am putut exploata masina. Dar numai cand acceleram pe linia dreapta simteam puterea si a fost foarte distractiv. Acum astept cu nerabdare Barcelona. Nu cred ca vor fi doar 5 grade si conditii de ploaie acolo!".