Lotus a îmbunătăţit semnificativ fabrica de la Enstone

Publicat luni, 27.08.2012 16:31 de Daniel Popescu

Lotus a dezvăluit că a adus îmbunătăţi majore fabricii de la Enstone, printre noutăţi numărându-se un upgrade la tunelul de vânt şi un viitor nou banc de probe pentru cutiile de viteze.

Lotus traversează o perioadă prolifică în Formula 1 şi mizează pe o dezvoltare cât mai idelungata a monopostului E20 care să-i permită să obţină victorii în acest sezon.

Pe lângă dezvoltarea unor noi tehnologii precum sistemul DDRS care ar putea fi utilizat în premieră chiar la Marele Premiu al Belgiei de la sfârşitul acestei săptămâni, Lotus a anunţat prin vocea şefului Eric Boullier că a adus numeroase îmbunatăţiri şi pentru fabrica de la Enstone.

Printre noutăţi se numără şi un upgrade la tunelul de vânt, iar în curând inginerii vor putea utiliza un nou banc de probe pentru cutiile de viteze.

"Lucrurile arată foarte promiţător. Am folosit pauza de vară pentru a realiza lucrări de mentenanţă şi pentru a upgrada fabrica. Asta a implicat îmbunatăţirea unor maşini de producţie, iar investiţia nu a fost deloc mică. De asemenea, am făcut mai multe investiţii în tunelul de vânt şi construim o nouă facilitate pentru a testa cutiile de viteze", a declarat francezul.

Lotus are de recuperat un singur punct pentru a ajunge din urmă McLaren în lupta pentru locul doi în clasamentul constructorilor, iar Boullier admite că ambiţiile echipei sunt foarte mari după ultimele dezvoltări de la Enstone.

"Aceste dezvoltări sunt importante pentru îmbunătăţirea potenţialului pentru performanţă şi ne poziţionează ca una dintre cele mai bune echipe în acest sport competitiv. Obiectivul nostru este acelaşi, să obţinem un rezultat mai bun decât anul trecut (n.r - în 2011, când concura ca Renault, echipa a terminat pe locul cinci în clasamentul constructorilor). Totuşi, dacă continuăm să arătăm o formă bună la fiecare cursă, poate că ne vom revizui ambiţiile", a mai precizat el.

Via Formula1