Lotus a renunţat la proiectul parteneriatului cu Quantum Motorsport

Publicat joi, 16.01.2014 13:01 de Daniel Popescu

Lotus a confirmat că a finalizat fără succes negocierile cu grupul de investitori Quantum Motorsport, însă insistă că situaţia financiară a echipei este bună în ciuda unor datorii de aproape 140 de milioane de euro.

Lotus a negociat încă din vara anului trecut semnarea unui parteneriat cu un grup de investitori reunit sub numele de Quantum Motorsport pentru a-şi consolida situaţia financiară.

Totuşi, timpul a trecut fără ca cele două părţi să ajungă la un acord cu privire la detaliile tranzacţiei prin care Genii Capital, proprietarul echipei, urma să vândă un pachet de 35% din acţiuni. Gerard Lopez, proprietarul Genii Capital, a confirmat în această săptămână că negocierile au eşuat, însă susţine că bugetul echipei va fi asigurat de fondurile aduse de Păstor Maldonado.

"Banii de la Quantum nu au sosit niciodată. Am rupt negocierile cu ei. Totuşi, nu s-a schimbat nimic. Vom fi acolo. Avem un buget complet pentru sezonul 2014 cu noul nostru sponsor PDVSA (n.r - compania petrolieră de stat din Venezuela care îl sprijină pe Maldonado) şi nu vom mai acumula datorii", a declarat el pentru publicaţia germană Auto Motor und Sport.

Lopez a confirmat că Lotus a acumulat până în prezent datorii de 114 milioane de lire sterline (circa 137 de milioane de euro), dintre care 80 de milioane de lire sterline (aproximativ 96 de milioane de euro) provin din finanţările acordate de Genii Capital.

În plus, nici Kimi Raikkonen nu şi-a primit încă salariul integral pentru sezonul precedent, chiar dacă între timp a părăsit echipa pentru a reveni la Ferrari. "Raikkonen şi-a primit o parte din salariu şi va primi şi restul", a concluzionat Lopez.

Via SkySports

  • unu, vineri, 17.01.2014 09:58

    Sunt foarte curios daca isi va primi Raikkonen in totalitate banii ...