Lotus a surclasat Virgin Racing in prima zi de teste

Publicat joi, 18.02.2010 10:48 de Daniel Popescu

Lotus F1 Racing a obtinut un timp mult mai bun si o fiabilitate exemplara a monopostului in prima zi de teste de la Jerez, comparativ cu rivalii de la Virgin Racing.

Prima zi de teste de la Jerez din aceasta saptamana a oferit si primul duel intre doua dintre noile echipe acceptate pe grila de start.

Chiar daca sunt creditate cu sanse mari sa lupte pentru statutul de cea mai buna dintre noile echipe, Lotus F1 Racing si Virgin Racing au avut o evolutie disproportionata la Jerez, castig de cauza avand echipa pregatita de directorul tehnic Mike Gascoyne.

Desi aflata la debutul propriu-zis pe circuit, Lotus a efectuat 76 de tururi fara sa intampine probleme tehnice, parcurgand astfel o distanta mai mare decat echipe precum Ferrari si McLaren. Singura defectiune tehnica a fost absenta servodirectiei, insa aceasta problema are drept cauza furnizorul echipei si a fost deja rezolvata in perspectiva testelor de joi.

"Nu am avut nicio problema majora de fiabilitate cu monopostul. Cele cateva deficiente cu supraincalzirea au fost rezolvate rapid, iar apoi monopostul a rulat fara greseala. Problema servodirectiei va fi remediata pentru joi, asa ca in ansamblu a fost o zi plina de succes", a declarat Gascoyne la finalul zilei.

Cel mai bun timp inregistrat de Lotus a fost 1:31.848, cu peste 9 secunde mai slab decat cel al liderului Sebastian Vettel, insa diferenta mare se poate explica atat prin conditiile meteo nefavorabile, cat si prin faptul ca la volan s-a aflat Fairuz Fauzy, pilotul de rezerva al echipei, care nu are experienta in Formula 1.

Pe de alta parte, timpul realizat de malaezian este net superior celui inregistrat de rivalii de la Virgin Racing. Desi se afla deja la a doua sesiune de teste din aceasta iarna, britanicii nu au obtinut decat un timp de 1:34.453, la volan aflandu-se Timo Glock.

Adevarata problema a echipei continua insa sa fie fiabilitatea precara a monopostului VR-01. Echipa a intampinat defectiuni tehnice la sistemul hidraulic, motiv pentru care germanul a efectuat numai 10 tururi in cursul zilei, de peste 7 ori mai putine decat Lotus si de peste 10 ori mai putine decat Michael Schumacher.

"Am experimentat mai multe probleme hidraulice care au fost dificil de diagnosticat pe un monopost nou. Asta a condus la lungi perioade de frustrare in garaj si am iesit pe circuit doar pentru a intelege care este problema. In cele din urma am descoperit adevarata cauza, insa a fost destul de tarziu", a explicat Nick Wirth, directorul tehnic al echipei.

Testele de la Jerez continua pe parcursul zilelor de joi, vineri si sambata.

Via | Lotus F1 Team | Virgin Racing

  • f1_alonso, joi, 18.02.2010 11:36
    Super tare...

    Sal,eram sigur ca masina echipei Lotus va fi mult mai competitiva decat echipa Virgin.Mi-ar fi facut placere sa vad testele de la Jerez dar problema este ca nu am o sursa .Am rugamintea celor care stiu un site pentru vizionarea testelor f1 sa-mi trimita .

  • mad79, joi, 18.02.2010 13:50
    ceau

    nu cunosc sa se transmita undeva testele!