Lotus amână introducerea sistemului DDRS pentru Japonia

Publicat miercuri, 05.09.2012 09:52 de Daniel Popescu

Lotus a anunţat că va utiliza sistemul DDRS cel mai devreme în cursa de la Suzuka din luna octombrie, întrucât acesta nu este pregătit pentru Monza şi Singapore.

Lotus a anunţat o nouă amânare a debutului noului sistem Double Drag Reduction System (DDRS), care permite o creştere de  viteză pe liniile drepte inclusiv când sistemul DRS nu este activat.

Programat iniţial pentru debut la Spa-Francorchamps la reluarea sezonului competiţional după pauza de vară,

echipa britanică a fost nevoită să renunţe la aceste planuri din cauza imposibilităţii de a testa dispozitivul pe ploaie în antrenamentele de vineri. Ulterior, echipa a anunţat că tehnologia nu va fi utilizată nici la Monza, iar directorul tehnic James Allison a dezvăluit că debutul este programat abia pentru Marele Premiu al Japoniei din perioada 5-7 octombrie.

"Chiar dacă ne-am fi dorit să-l avem la Monza, pentru că este un circuit care răsplăteşte un astfel de dispozitiv, nu vom avea sistemul DDRS configurat pentru a face faţă forţelor de apăsare aerodinamică de la Monza. Aşa că nici măcar nu ne gândim să-l introducem. Nu îl veţi vedea nici în Singapore, pentru că este un circuit cu multă forţă de apăsare aerodinamică cu linii drepte insuficiente pentru a-şi demonstra valoarea. Cel mai devreme îl veţi vedea la Suzuka", a explicat britanicul.

Până în prezent, Lotus a evaluat sistemul DDRS numai două zile, în antrenamentele de vineri de la Hockenheim şi Hungaroring. Presa internaţională susţine că Mercedes, echipa care a inovat un sistem DDRS care funcţionează însă doar atunci când sistemul DRS este activat, lucrează de asemenea la un dispozitiv asemănător cu cel al rivalilor de la Lotus.

Via SkySports

  • dany, miercuri, 05.09.2012 21:01

    asadar "ciuciu" victorie si la monza...