Lotus: "De ce ar vrea Raikkonen să fie coechipier cu Vettel?"

Publicat joi, 25.04.2013 18:04 de Daniel Popescu

Eric Boullier nu crede că finlandezul Kimi Raikkonen este interesat să concureze alături de Sebastian Vettel la Red Bull Racing.

Presa internaţională spculează că Red Bull Racing este interesată de serviciile lui Kimi Raikkonen pentru sezonul 2014 în cazul în care Mark Webber se va retrage din Formula 1 la sfârşitul acestui sezon.

Vestea nu este pe placul celor de la Lotus, însă şeful Eric Boullier nu crede că fostul campion mondial ar fi interesat să fie coechipier cu Sebastian Vettel, în condiţiile în care germanul este văzut drept pilotul numărul unu al celor de la Red Bull Racing.

"Un lucru este cert: Raikkonen nu s-a întors în Formula 1 pentru că are nevoie de bani. Nu ştiu dacă alte echipe l-ar trata la fel de bine ca noi. Cu siguranţă ni-l permitem pe Kimi, pentru că avem mai mulţi bani decât anul trecut. Adevărata întrebare este dacă vrea să rămână cu noi. Dietrich Mateschitz (n.r - proprietarul Red Bull) visează să-l aibă în echipă şi poate va reuşi, dar până la urma Raikkonen va decide. Dar de ce ar vrea să concureze împotriva lui Vettel a Red Bull?", se întreabă francezul.

În plus, Boullier nu a ezitat să readucă în discuţie atitudinea lui Vettel din Marele Premiu al Malaysiei, când germanul a ignorat ordinele de echipă şi l-a depăşit pe Webber pentru a-şi adjudeca victoria.

"Şi eu sunt interesat de piloţi precum Fernando Alonso, Lewis Hamilton sau Vettel. Dar de Vettel aş fi interesat numai dacă mi-ar asculta ordinele de echipă", a adăugat el.

Via F1Pulse

  • Sadox, joi, 25.04.2013 18:25

    Lotus: "De ce ar vrea Raikkonen să fie coechipier cu Vettel?"... de ce nu?

  • KImi, joi, 25.04.2013 21:30

    @Sadox intrebarea corecta era :De ce sa fie Kimi coleg cu Vettel? Nu cred ca ajunge Kimi la Red Bull la ce competitiv e nu ar putea sa-l ajute pe Vettel sa castige titlul.

  • pablo256r, joi, 25.04.2013 21:42

    Oooo da. Kimi e foarte docil si ascultator. Abia "asteapta" ordinele echipei sa le auda in casca! De asta si are atat de multi fani :)

  • danoe, vineri, 26.04.2013 09:19

    l-am vazut pe kimi ajutat decisiv de coechipier sa devina campion mondial si in urmatorul an ajutindu-si coechipirul (massa)sa devina campion,fara figuri,asa e kimi

  • mirel_f1, vineri, 26.04.2013 12:34

    Hai sa fim seriosi voi credeti ca, KIMI o sa ai lase victoria lui Vettel ,va fi o lupta deschisa intre ei asa cum e acuma la Mclaren antre Button si Perez,daca ajunge kimi la Redbull va lupta pentru victorie doar nu ai prost sa se multumeasca cu locul doi...

  • kaka, vineri, 26.04.2013 14:10

    motivul real vad ca le cam scapa. Nu sa fie coechipier cu Vettel este tinta ci sa fie pilot RBR. Daca e si Vettel pe acolo, ok, vor fi coechipieri daca nu nu. La fel a facut si cand s-a transferat la Ferrari. Daca mai era Schumi pe aolo ar fi fost coechipieri. Intrebarea ar fi de ce ar vrea KImi sa fie la RBR. Poate o sansa mai buna la titlu. Dar nu are nicio garantie in legatura cu ce masini vor face RBR in viitorul apropiat.

  • kaka, vineri, 26.04.2013 14:12

    @danoe cam asa ceva; as adauga insa ca l-a ajutat pe massa numai dupa ce a iesit el din carti in ce priveste titlul. Iar asta nu le-a picat bine celor de la Ferrari.

  • ion, vineri, 26.04.2013 15:46

    La Ferrari Kimi a obtinut 3 titluri mondiale in 3 ani de activitate! 2007 titlu la piloti si titlu pe echipe.2008 titlu la constructori. Acum realizeaza ca au facut o greseala enorma platind bani multi lui Kimi sa nu concureze! Langa Alonso nu stiu daca luau titlu la piloti dar la constructori erau imbatabili!

  • gioni, vineri, 26.04.2013 19:42

    stergea kimi cu alonso pe jos la ferrari. Stergea si massa daca il prindea pe alonso inainte sa se accidenteze. Cei vigilenti au observat ceva in privirea lui massa. E privirea omului care vede doar cu un ochi. Acum nu spune nimic pentru ca ar juca impotriva lui. Dar dupa retragere sa nu va mirati cand o sa marturiseasca asta. Alonso intr-un duel corect cu un coechipier valoros o ia pe coaja. Hamilton in 2007 a abandonat prea mult dar tot l-a devansat pe alonso. Alonso se impune doar in culise. Acolo e el talentat.

  • danoe, vineri, 26.04.2013 20:14

    @kaka :asa e,dar putea sa urle ca e defavorizat de catre echipa,si e exemplara si "coabitarea" cu Montoya,la McLaren

  • kaka, sâmbătă, 27.04.2013 11:50

    pe raikkonen nu l-a interesat niciodata cine ii va fi coechipier. Nu s-a ferit de nimeni, nu i-a fost teama de nimeni. Stia ca e rapid si pentru el conta esenta nu aparenta. Pe el il intereseaza sa fie mai bun in realitate altfel nu ii aduce nicio satisfactie. De aceea nu are rost sa se fereasca sa aibe coechipieri puternici doar ca sa pastreze iluzia/aparenta ca e bun cum fac majoritatea pilotilor care au prins un loc caldut la vreo echipa mare.