Lotus încearcă să-l convingă pe Raikkonen că poate lupta cu Red Bull

Publicat marţi, 09.07.2013 12:38 de Daniel Popescu

Lotus a confirmat că negocierile cu Kimi Raikkonen pentru prelungirea contractului au ca principal subiect performanţele pe care le poate obţine echipa comparativ cu Red Bull Racing.

Lotus încearcă să-l convingă pe Kimi Raikkonen să rămână la echipă şi în sezonul următor în loc să accepte oferta venită din partea rivalilor de la Red Bull Racing.

Potrivit şefului Eric Boullier, finlandezul este interesat în primul rând de performanţele pe care le pot obţine britanicii anul viitor comparativ cu Red Bull, mai ales în contextul în care reputatul inginer James Allison a părăsit echipa.

"Doi ani consecutivi am redus diferenţa faţă de Red Bull. Raikkonen vrea să ştie dacă vom continua în acest mod. Suntem în discuţii despre pachetul tehnic pe care îl vom avea anul viitor. Este suficient de matur pentru a decide ce este mai bine să facă pentru viitorul lui. Există unele avantaje dacă merge la red Bull, dar şi unele dezavantaje. Aşteptăm o decizie înainte de luna august", a declarat francezul pentru postul de televiziune BBC.

Pe de altă parte, nu este exclus ca decizia lui Raikkonen să se bazeze şi pe bugetul pe care Lotus îl va avea anul viitor, unul semnificativ mai mic decât cel al rivalilor de la Red Bull. De altfel, echipa britanică a recunoscut că a avut probleme financiare şi că i-a plătit salariul cu întârziere lui Raikkonen.

"Este adevărat, salariul lui Raikkonen a fost plătit cu întârziere, dar a fost plătit. Trebuie să-l plătim dacă vrem să-l păstrăm", a precizat Boullier.

Red Bull a anunţat anterior că va alege înlocuitorul lui Mark Webber între trei piloţi: Raikkonen şi cei doi piloţi ai Scuderiei Toro Rosso, Daniel Ricciardo şi Jean-Eric Vergne.

Via BBC Sport

  • ferr, marţi, 09.07.2013 13:29

    E greu ca o echipa mica sa tina un pilot ca Raikkonen. Prin 2007 lua 30 de mil. de $ la Ferrari. Si acum are 3 mil de Euro, cam vreo 3,8 de $. Nico Rosberg, un nimeni in F1, are de trei ori mai mult. Si Kimi beat e mai bun decat Rosberg in cea mai buna zi din viata lui. Eu zic ca decizia lui Kimi va fi foarte mult influentata de partea financiara. In prezent are un salariu foarte mic. Sau piloti ca Massa, Button, Webber, Rosberg si Hamilton au un salariu nesimtit de mare. In cazul lui Hamilton mai poate fi justificat, dar in cazul celorlalti... nu prea sau cu greu il justifici.

  • Vlad, marţi, 09.07.2013 18:27

    Are 3.8 milioane euro ca salar. Dar primeste si bonusuri de performanta. Anul trecut pentru ca a terminat pe 3 la general a primit ~15 milioane de euro.