Lotus nu se teme că Red Bull îl va recruta pe Raikkonen

Publicat marţi, 16.04.2013 11:32 de Daniel Popescu

Lotus susţine că nu este îngrijorată de perspectiva ca Red Bull Racing să-l înlocuiască pe Mark Webber cu Kimi Raikkonen.

Red Bull Racing ar putea fi nevoită să-i găsească un înlocuitor lui Mark Webber, în special după ce relaţiile dintre cele două părţi s-au răcit semnificativ în urma controverselor de la Sepang, dar şi a zvonurilor privind o plecare a sa în Le Mans Series alături de Porsche.

Deşi campioana mondială îşi îndreaptă în primul rând atenţia spre Daniel Ricciardo de la satelitul Toro Rosso, proprietarul Dietrich Mateschitz a admis că pe lista se află şi Kimi Raikkonen. Chiar dacă înţelegerea finlandezului cu Lotus expiră la sfârşitul acestui sezon, Gerard Lopez, proprietarul Lotus, a minimalizat posibilitatea ca Raikkonen să plece la Red Bull.

"Poziţia lui Raikkonen se va baza pe multe lucruri şi nu pe ceea ce spune Red Bull. În ceea ce ne priveşte, relaţia cu Raikkonen este excelentă. Suntem acolo unde vrem să fim, el este acolo unde vrea să fie şi pot să vă garantez că Raikkonen nu este genul de pilot care să semneze precontracte. Cu nimeni. Dacă vom continua să-i oferim ceea ce vrea nu văd niciun motiv pentru care să vrea să plece în altă parte. Suntem mulţumiţi şi nu avem niciun motiv să-l înlocuim", a declarat omul de afaceri luxemburghez.

În plus, Lopez suspectează că interesul manifestat de Red Bull pentru Raikkonen este mai degrabă unul politic.

"Au propriile lor probleme acum şi poate că au spus asta pentru că se gândesc că asta îi poate ajuta, dar nu văd cum. Cred că Raikkonen va rămâne", a adăugat el.

În mod tradiţional, Webber negociază prelungirea contractului cu Red Bull în pauză de vară din luna august, iar australianul a anunţat anterior că şi în acest an va proceda la fel.

Via Autosport

  • je, marţi, 16.04.2013 12:27

    a bit off topic, ca din pacate nu exista o platforma inca unde sa ne exprimam si alte idei in comunicarea cu tine: poate anumiti fani ar dori sa stie mai multe despre frank williams ca azi implineste 71 ani, nu te ai gandit sa scrii ceva?

  • lkpk, marţi, 16.04.2013 12:34

    Oricum nici nu cred ca se va duce acolo, iar daca se va duce va arunca cu gheata si vor ingheta de frica baietii veseli :)).

  • vyctor7, marţi, 16.04.2013 13:05

    Raikkonnen nu este Webber nu-l vad bine pe crenvurste..

  • eu_ferrari, marţi, 16.04.2013 14:04

    pe vremea cand concura pentru Ferrari lumea de pe acest forum il facea betziv si il tarea prin noroi la fel cum o fac si cu Alonso acum toti fanii RBR si McL si-ar dori sa concureze pentru echipele lor favorite is curios ce ar zice lumea dc Vettel s-ar duce la Ferrari, Alonso la McLaren si Raikkonen la redbull is curios cum ar schimba toti tabara ...

  • Andrew, marţi, 16.04.2013 14:14

    nu prea cred sa fie ofertat Kimi de Red Bull,mai degraba promoveaza un pilot tinar din filiera Red Bull....dupa cum spunea Montezemolo "nu am nevoie de doi cocosi in acelasi cotet"-cred ca se refera si la cei de la Red Bull

  • Andrew, marţi, 16.04.2013 14:17

    http://www.automarket.ro/formula1/stiri/ferrari-neaga-recrutarea-lui-vettel-nu-avem-nevoie-de-doi-cocosi-in-47307.html -e cam aceiasi situatie

  • Alexandra1710, marţi, 16.04.2013 15:05

    Atata timp cat Lotus ii va oferi lui Kimi toate conditiile pentru a se simti in largul sau intr-o lume a Formulei 1 in care doar placerea de a pilota il retine,finlandezul nu va pleca nici la Red Bull si nici in alta parte. Sezonul 2012 a fost unul bun pentru un pilot revenit dupa 2 ani de pauza,iar inceputul de sezon 2013 il infatiseaza pe Raikko in postura de potential candidat la titlu.Sigur,mai e mult pana departe...

  • Davidenko, marţi, 16.04.2013 15:28

    Ricciardo e cel mai bun pentru postul de la RedBull...sa fim seriosi Kimi nu e genul de persoana care se accepte fara lupta sa cedeze pozitii si sa asculte ordine de echipe. In plus care ar fi sansele ca RedBull sa-l aduca pe Kimi, cand s-au opus si impotriva aducerii lui Hamilton. Kimi se va retrage la Lotus.

  • Fan F1, marţi, 16.04.2013 15:35

    @Davidenko: Raikkonen se va retrage de la Lotus poate, daca va mai exista echipa lol. Sunt in pragul falimentului daca nu stiai.

  • Marius60, marţi, 16.04.2013 19:20

    @eu_ferrari . Nu stiu altii cum sunt dar eu unul nu sunt fanul echipei ci al pilotului. Voi sustine pilotul preferat chiar daca merge la "rivala" de moarte oricare ar fi aceea. O echipa e un nume si o sigla (si motor mai mult sau mai putin ca nu sunt toti producatori de motoare), nu cunosc oamenii din spatele echipei. Singurul exponent al echipei este pilotul si pe acela nu il aleg dupa palmares ci dupa chestiuni subiective.

  • ccmax, marţi, 16.04.2013 19:53

    1. Mateschitz a spus de Raikkonen deoarece a fost presat de cel care i-a luat interviul, nu l-a nominalizat direct, daca imi aduc bine aminte 2. Mie mi-ar fi placut sa vad altceva... decat Kimi la RBR mi-ar fi placut sa il vad tot la Lotus dar cu Kubica alaturi... asta ar fi fost echipa momentului... pacat de Robert

  • eu_ferrari, marţi, 16.04.2013 21:28

    @Marius True ... dar sunt destui fani care striga pentru echipe ... la ei e foarte amuzant sa vezi cum isi schimba parerile despre piloti, indata de imbraca combinezonul echipei de suflet cum s-ar transforma "vitel" in maestru Vettel "Alfonso" in "Alonso magnificul" "tractoristul" in Hamilton the great si as mai putea da exemple "prietenul" McLarenului, Mirciulica il renega pe Ham pentru schimbul de echipa ... acum posteaza cu poze de AMG MB, frumos macar s-a tinut de pilot eu sunt fan ferrari, si nu o sa postez mizerii despre Raikkonen doar pentru ca piloteaza la Lotus sau RBR e campion cu ferrari in 2007, more than enough sa fie iubit de fanii ferrari 4ever