Lotus se concentreaza pe fiabilitate la Barcelona

Publicat vineri, 26.02.2010 15:37 de Daniel Popescu

Lotus a dezvaluit ca principalul obiectiv al testelor de la Barcelona este obtinerea unui monopost fiabil.

Lotus F1 Racing este la cea de-a treia sesiune de teste din aceasta iarna, iar noua echipa face ultimele pregatiri pentru debutul in Formula 1 programat pentru jumatatea lunii martie in Bahrain.

Principalul obiectiv al echipei este realizarea unui monopost competitiv, in timp ce performanta pe pista vine pe plan secund. Informatia a fost dezvaluita de Mike Gascoyne, directorul tehnic al echipei malaeziene, in cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

"In primul rand vrem sa obtinem cat mai multi kilometri parcursi pe monopost si sa rezolvam orice eventuala problema inainte de Bahrain. Vom testa mai multe cutii de viteze si componente si apoi vom incepe sa muncim la performanta reala a monopostului. La Jerez si in prima zi la Barcelona ne-am concentrat pe fiabilitate, dar acum vom incepe sa analizam setarile si, bineinteles, vom incerca sa imbunatatim performantele monopostului. Suntem foarte multumiti de monopost, dar stim ca trebuie sa o facem mai rapida si lucram in tunelul de vant pentru acest lucru", a explicat britanicul.

De asemenea, Gascoyne a dezvaluit ca a recrutrat personal si de la echipe precum Renault si Toyota dupa ce a Lotus a primit acceptul FIA de a concura in Formula 1 incepand din sezonul 2010.

Via | ITV