Lotus şi Mercedes neagă obligaţia de a modifica monoposturile

Publicat miercuri, 03.04.2013 15:41 de Daniel Popescu

Lotus şi Mercedes au negat speculaţiile potrivit cărora FIA le-a solicitat lor şi celor de la Red Bull Racing să modifice splitterele înaintea cursei din China.

Presa italiană a relatat la începutul acestei săptămâni că FIA le-a obligat pe Red Bull, Lotus şi Mercedes să schimbe designul splitterelor înaintea Marelui Premiu al Chinei de la sfârşitul săptămânii viitoare.

Aparent, forul mondial informase cele trei echipe că splitterele folosite pe monoposturi în cursa de la Sepang nu respectau regulamentul tehnic.

Cu toate acestea, Lotus şi Mercedes au negat informaţiile şi susţin că nu au primit niciun fel de notificare în acest sens din partea forului mondial. "Am vorbit cu Lotus şi Mercedes şi mi-au spus că povestea cu splitterele este doar atât: o poveste. Ambele echipele au trecut de inspecţiile tehnice şi nu trebuie să modifice monoposturile", a precizat Jennie Gow, reporterul din pitlane al postului de radio BBC.

Informaţia a fost ulterior confirmată şi de publicaţia germană Auto Motor und Sport, care susţine că nici cei de la Red Bull Racing nu trebuie să modifice monoposturile. "Toată lumea trebuie să se calmeze. Nici Lotus, nici Mercedes, nici Red Bull nu au fost somate să schimbe splitterul", a precizat Tobias Gruner, unul dintre corespondenţii publicaţiei germane.

Via Motorsport