Lotus va rămâne în Formula 1 atât timp cât obţine performanţe

Publicat miercuri, 04.09.2013 14:31 de Daniel Popescu

Proprietarul Lotus afirma că echipa britanică va rămâne în Formula 1 atât timp cât se numără printre cele mai bune din competiţie.

După retragerea sprijinului din partea constructorului Renault, echipa de Formula 1 cu sediul la Enstone a fost preluată de fondul de investiţii Genii Capital condus de Gerard Lopez, iar în prezent concurează sub numele de Lotus.

În ultima perioadă, viitorul echipei a fost în dubiu în urma numeroaselor informaţii privind datoriile de peste 120 de milioane de euro, însă Lopez afirmă că este determinat să rămână în Formula 1. Totuşi, el a admis că acest lucru se va petrece doar atât timp cât Lotus se numără printre cele mai bune echipe din Formula 1.

“Am spus deja că vom rămâne în Formula 1 atât timp cât suntem interesaţi. Aşa a fost acum doi ani, anul trecut şi acum nu s-a schimbat nimic. Totuşi, nu totul depinde de noi. Nu pot spune cum va fi Formula 1 peste trei sau cinci ani. Interesul nostru depinde foarte mult de abilitatea de a fi printre cele mai bune echipe din campionat. Să câştigăm şi să luptăm cu cei mai buni, aceasta este principala motivaţie pentru a rămâne”, a declarat el.

În plus, Lopez afirmă că nu este în Formula 1 pentru a câştiga bani, ci pentru a construi o platformă care să aducă avantaje companiei Genii Capital.

“Formula 1 este o platformă, nu un spaţiu pentru publicitate. În general, să ai o echipă de Formula 1 nu reprezintă un proiect care să-ţi aducă profituri. Pentru noi este suficient că nu este neprofitabilă”, a adăugat el.

Via Motorsport