Maldonado va fi penalizat cu 10 poziţii pe grila din Abu Dhabi

Publicat marţi, 01.11.2011 14:48 de Daniel Popescu

Pastor Maldonado va fi penalizat cu 10 poziţii pe grila de start din Abu Dhabi pentru că pilotul Williams va utiliza al nouălea motor Cosworth din acest sezon.

Williams a anunţat marţi că Pastor Maldonado va deveni primul pilot penalizat pe grila de start în acest an din cauza numărului prea mare de motoare utilizate pe parcursul sezonului.

Conform regulamentului tehnic, un pilot poate utiliza pe parcursul unui an un număr de 8 motoare, orice motor suplimentar aducând cu sine o penalizare de 10 poziţii pe grila de start.

Mark Gillan, şeful inginerilor echipei Williams, a confirmat marţi că Maldonado se va afla în această ipostază în etapa din Abu Dhabi, după ce motorul utilizat în India a suferit defecţiuni în antrenamentele de vineri, la care s-au adăugat ulterior mai multe probleme la cutia de viteze.

"Trebuie să ne asigurăm că avem un weekend lipsit de probleme şi că este posibil să ajungem în Q3. Totuşi, din cauza defecţiunilor la cutia de viteze în India, Maldonado va utiliza un al nouălea motor în Abu Dhabi şi va primi prin urmare o penalizare de 10 poziţii pe grila de start", a precizat el.

În plus, Williams a anunţat că doi membri ai echipei vor fi promovaţi în consiliul de directori ai companiei care gestionează echipa de Formula 1. Astfel, Nick Rose va deveni al patrulea director care nu deţine funcţie executivă, în timp ce Louise Evans a preluat funcţia de director financiar. Ceilalţi membri ai consiliului director al echipei Williams sunt Toto Wolff, Mike O'Driscoll şi Eddie Charlton.

Via | Williams

  • ovidiu150882, miercuri, 02.11.2011 12:49
    declinul echipei williams

    maldonado pleca oricum de pe unul din locurile 13-16 asa ca acum va pleca ultimul. este trist sa vad cum o aceasta echipa care domina categoric f1 la inceputul anilor 90 a ajuns sa acumuleze doar 5p intr-un sezon. daca as fi in locul lui frank williams as incerca sa creez o echipa tehnica buna care sa creeze o masina competitiva dupa care as alege un pilot competitiv. problema anul acesta a fost masina si nu pilotii dar oricum barrichello e depasit si ar trebui sa se retraga definitiv la fel ca trulli care face figuratie in f1 doar pt a acumula cateva milioane in cont.mi-ar placea sa vad din nou williams in frunte acolo unde e locul batandu-se pt titlu !!!