Marele Premiu al Marii Britanii la Donington Park?

Publicat vineri, 20.06.2008 15:43 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone a anuntat ca negociaza posibilitatea ca circuitul de la Donington Park sa organizeze din 2010 Marele Premiu al Marii Britanii.

Oficialii circuitului de la Silverstone au din nou motive de ingrijorare. In mijlocul unor negocieri aprinse cu Bernie Ecclestone pentru prelungirea contractului ce expira in 2010, seful Formulei 1 se declara atras de ideea de muta Marele Premiu al Marii Britanii la Donington Park.

Ecclestone sustine ca joaca la doua capete deoarece considera ca Marea Britanie merita sa aiba un Grand Prix de F1 la la cele mai inalte cote. Totusi, circuitul de la Donington Park ar avea nevoie de investitii foarte mari, iar organizatorii sunt pe deplin constienti de acest lucru.

Insa reprezentatii circuitului de la Donington Park spun ca analizeaza deja regulamentul F1 pentru a afla care sunt cerintele minime pentru ca un circuit sa fie omologat pentru Marele Circ. In plus, acestia l-au angajat pe celbrul arhitect german Hermann Tilke (foto) pentru a realiza un nou layout pentru circuit.