Maria de Villota "are şanse reale" să devină prima femeie în F1 după 20 de ani

Publicat joi, 20.10.2011 16:16 de Daniel Popescu

Maria de Villota susţine că este foarte aproape de a-şi asigura un loc în Formula 1 în sezonul 2012. Ea ar putea deveni prima femeie care concurează în Formula 1 după o pauză de 20 de ani.

Maria de Villota a testat în vara acestui an pentru Renault în cadrul unui eveniment special organizat de echipa anglo-franceza pe circuitul de la Paul Ricard.

La vremea respectivă, de Villota a dezvăluit ca poarta negocieri cu mai multe echipe pentru un loc pe grila de start a sezonului 2012, iar acum susţine că aceste discuţii se apropie vertiginos de finalizare.

"Sunt mai aproape. Primul test pe care l-am făcut în august a decurs atât de bine încât m-a ajutat să-mi lărgesc posibilităţile. (Pe termen scurt, obiectivul este) să fiu în Formula 1 în 2012", a precizat ea.

Născută în Spania în urmă cu 31 de ani, de Villota nu a menţionat dacă înţelegerea se referă la un post de pilot titular sau de pilot de rezervă, însă susţine că este pregătită din punct de vedere fizic să lupte în competiţia supremă a sporturilor cu motor.

"Ştiu că din punct de vedere fizic trebuie să muncesc mai mult, dar ca atlet şi pilot simt că mă pot descurca foarte bine cu un antrenamente potrivit şi cu experienţa necesară", a mai precizat el.

Ultima femeie care a concurat în Formula 1 este Giovanna Amati, care nu s-a calificat însă la niciuna dintre cele trei etape în care a participat în calificaţi în sezonul 1992.

Via | GMM

  • di_frera, joi, 20.10.2011 19:33
    Maria de Villota...ca atlet şi pilot...

    ...o nuanta-n plus... spre mai frumos! Nu se va pierde-oare-printre ''manji"?