Maria de Villota şi-a pierdut ochiul drept şi este în stare critică, dar stabilă

Publicat miercuri, 04.07.2012 18:16 de Daniel Popescu

Marussia a anunţat oficial că Maria de Villota şi-a pierdut ochiul drept în urma accidentului suferit marţi într-un test cu monopostul echipei britanice. Ea rămâne în stare critică, dar stabilă.

Marussia a publicat miercuri după-amiază noi informaţii cu privire la starea de sănătate a Mariei de Villota, ca urmare a accidentului suferit marţi pe aeroportul din Duxford, după ce monopostul la volanul căruia s-a aflat s-a lovit de un camion staţionar al echipei.

De Villota a suferit o operaţie pentru o fractură craniană şi a fost mutată la un spital din Londra, însă şi-a pierdut ochiul drept şi rămâne în stare critică, dar stabilă.

"Suntem recunoscători pentru atenţia medicală pe care Maria a primit-o, iar familia ei doreşte să mulţumească echipelor de chirurgi. Totuşi, trebuie să anunţ cu mare regret că, din cauza rănilor pe care le-a suferit, Maria şi-a pierdut ochiul drept. Solicităm răbdare şi înţelegere din partea tuturor cu privire la starea de sănătate a Mariei. Vom furniza noi informaţii la momentul potrivit", a declarat John Booth, şeful Marussia.

Echipa a anunţat că a demarat o investigaţie cu privire la cauzele producerii accidentului. În acest moment nu se ştie dacă accidentul a fost provocat de o defecţiune tehnică a monopostului Marussia sau de o eroare de pilotaj.

Via Marussia

  • Davidenko, miercuri, 04.07.2012 18:51

    : (

  • Bogdan, joi, 05.07.2012 08:42

    Nu pot sa cred ce ghinion pe fata asta. A tras tare ca sa ajunga intr-o lume inchisa si cand aproape ca reusise ... si-a luat o bucata in cap. Si la propriu si la figurat. Sincer ... regret enorm situatia asta.

  • di_frera, joi, 05.07.2012 10:22

    Insanatosire grabnica! Pentru curajul ei, ar fi meritat o soarta mai buna; de-alungul istoriei F1, putine au fost fetele care au "alergat"! Toata nadejdea in medici si puterea, vointa ei de a se reface!! La capitolul "siguranta si protectia vietii" mai e loc de imbunatatiri. Care era rolul camionului in proximitatea pistei?!

  • daniel.popescu, joi, 05.07.2012 10:34

    Camionul a fost utilizat pentru transportarea monopostului pe aeroport. Ramane un mister de ce a fost parcat chiar in zona in care de Villota trebuia sa testeze...

  • mobius, joi, 05.07.2012 21:07

    Un sentiment amar, o imensa parere de rau, cu atat mai mult cu cat situatia tine de absurd. Intr-adevar ce cauta acel autocamion "al echipei" pe traseul de testare.

  • 91Schumi06, joi, 05.07.2012 22:51

    Nu stiu exact cum s-a petrecut incidentul...dar nu putea sa evite impactul?Oricum,e regretabil cand auzi de asemenea accidente. Se pare ca F1 inca poate face victime:(