Marinescu, locul 12 în prima cursă de la Brands Hatch

Publicat sâmbătă, 17.07.2010 14:22 de Daniel Popescu

Mihai Marinescu a terminat pe locul 12 prima cursă de Formula 2 de la Brands Hatch, după ce a câştigat trei poziţii la start.

Mihai Marinescu a plecat de pe locul 15 al grilei de start în prima cursă de la Brands Hatch din Marea Britanie, timpul său din calificări (1:17.077) fiind cu aproximativ 1.3 secunde mai lent decât cel al lui Dean Stoneman, care a plecat din pole position.

La fel ca şi în alte curse, startul a fost decisiv pentru clasamentul final, numeroasele incidente şi depăşiri din primele viraje schimbând ordinea în pluton.

Marinescu a reuşit să profite de această ocazie şi a urcat trei poziţii până la 12, iar ulterior a avut parte de o cursă preponderent liniştită, chiar dacă diferenţele dintre piloţi nu au fost foarte mari.

Braşoveanul în vârstă de 21 de ani a avut câteva emoţii doar spre final, când belgianul Bailly s-a apropiat ameninţător şi a încercat atacuri sporadice. Totuşi, pilotul nostru a rezistat fără emoţii şi a trecut linia de sosire pe locul 12, care nu este însă recompensat în clasament cu puncte.

Cursa a fost câştigată de britanicul Dean Stoneman, care a terminat cu un avans de peste 11 secunde în faţa lui Clarke şi Samarin, cei doi completând astfel podiumul.

A doua cursă de Formula 2 de la Brands Hatch va avea loc duminică de la ora 15:05, precedată de calificările din această seară de la ora 17:50.

  • syktasy, sâmbătă, 17.07.2010 16:04
    marinescu

    La fel ca si in cursa trecuta.... plictisitor. Pacat ca nu s-au mai ciocnit aia de pe primele locuri sa avem si noi un pilot in puncte. Nu se remarca prin nimic... asa nu ajunge nicaieri, doar face ceea ce-i place pe banii sponsorilor, atat cat o sa mai dea aia bani la rezultatele astea.

  • monopostul9, sâmbătă, 17.07.2010 17:31
    BRAVO MIHAI MARINESCU

    Comentariul tipic romanesc plin de invidie alimentata de frustari personale. Felicitari prestatiilor pilotului roman ce concureaza in FORMULA 2, prestatii care in mod cert nu vor trece neobservate. Astept cu interes cursa de maine pentru ca suntem reprezentati de MIHAI MARINESCU care la debutul sau in F2 se mentine in primii zece, reusind chiar un loc 4. In loc sa ne bucuram si sa ne sustinem adevaratele valori....

  • Ana, sâmbătă, 17.07.2010 22:44
    Bravo Marinescu

    Nu inteleg de ce unii isi fac griji pentru banii sponsorilor in loc sa vada partea buna: AVEM UN PILOT IN F2. Mai mult decat atat, pentru cea mai mare parte a competitiei, Beu s-a aflat in prima jumatate a clasamentului general...cati romani au ajuns atat de sus pana acum? Dar ce sa ii faci, este usor sa critici din fata televizorului... Mult succes, Marinescu, foarte multi romani sunt mandri de tine!

  • dany, duminică, 18.07.2010 11:38

    asa este bravooo! dar...pt a avea sanse la F1 ar trebui sa se bata constant pt podium si sa castige macar odata la 3-4 curse. asa este, nu are bani de teste dar toti marii piloti de F1 au castigat in conditii dificile adesea in formulele inferioare, s-au facut remarcati imediat...daca vrei F1 (si sa gasesti sponsori pt a ajunge acolo) tre sa te remarci mai ales in conditii nefavorabile! sa-i bata pe toti, si atunci sponsorii vor da navala iar F1 nu va mai fi o fata morgana...succes in continuare!