Marinescu, locul 6 în a doua cursă de la Oschersleben

Publicat duminică, 05.09.2010 18:45 de Daniel Popescu

Mihai Marinescu a terminat pe locul şase a doua cursă de Formula 2 de pe circuitul Oschersleben din Germania.

După rezultatul mai puţin satisfăcător din cursa de sâmbătă, când a terminat doar pe locul 13, Mihai Marinescu şi-a luat revanşa în a doua manşă.

Braşoveanul în vârstă de 21 de ani a plecat de pe poziţia a opta a grilei şi a urcat două locuri la start. Plasat pe locul şase în spatele lui Bailly, romanul a fost nevoit să-şi apare poziţia în faţa lui Will Braţ.

Deşi a fost presat pe tot parcursul cursei, Marinescu a rezistat până la final şi a terminat pe locul şase, chiar dacă adversarul său a avut o manevră riscantă de depăşire în urma căreia cei doi au fost la un pas de acroşaj.

În urma acestui rezultat, romanul a revenit pe locul 10 în clasamentul general al Formulei 2 cu 60 puncte, cu o singură etapă înainte de final, care va avea loc pe circuitul de la Valencia în perioada 17-19 septembrie.

  • dany, duminică, 05.09.2010 19:08
    ...

    e bine si asa...dar daca vrea F1 atunci sa castige macar 2-3 curse!

  • maryo37, duminică, 05.09.2010 22:54
    @dany

    Sa fim seriosi... Daca vrea F1 ii trebuie cateva milioane de dolari, vreo 7-8 milioane si are loc de la anul:P Oare de cati ani nu s-a mai promovat talentul si s-au preferat banii? E un rezultat bun in cursa... si vor veni victorii cat de curand:) Mult succes!

  • meseriasu001, luni, 06.09.2010 11:33
    hm

    De la inceputul sezonului cei care posteaza pe aici au avut cuvinte de lauda imbarbatare petru Beu insa trebuie sa fim corecti si sa lasam la o parte patriotismul exagerat. Pilotul nostru este bun dar nu foarte bun.Are deja 21 de ani si nu a facut mare branza in capionatul din acest an.Clasarile sale au fos undeva pe la mijlocul plutonului iar timpii pe tur tot pe acolo in conditiile in care toti competitorii alearga cu acelasi material tehnic., Nu va ajunge niciodata in Formula 1 pentru ca nu are valoare pentru aceasta competitie.. Din pacate!

  • racer, luni, 06.09.2010 14:43
    la obiect

    fara a avea patriotism exagerat: - Silverstone - debutant dar OK. - Marakkesh - l-a lasat masina - potential loc 3 - Monza - l-a lasat masina - potential 2 x podium - Zolder - l-a lasat masina pe grila dar a mers bine. - Portimao - montaj defectuos al masinii, lipsa aderenta, a recuperat in cursa 2. - Brands Hatch - nimic de zis, a mers mediu. - Brno - aici e vina lui, nu a mers, dar popicul luat in bot ... - Oschersleben - a gresit startul in prima cursa. A mers mediu spre bine in a doua. Ganditi-va: daca tu mergi la fiecare etapa confirmandu-ti participarea in saptamana cursei, cati bani si cata munca pune echipa pe masina ta? la ce rost sa investeasca intr-o masina care poate nici nu va alerga? Si daca platesti jumate din cat platesc altii, ce efort sa puna echipa pentru tine cand abia isi scoate costurile? E motorsport, iar fara bani nu faci nimic in disciplina asta: cand a avut buget decent, Mihai a facut sezoane bune(2005 / 2006 / 2007). Cand s-a carpit, a mers prost (2008 cu exceptia Macau si Monza in Master / 2009). 2010 este o exceptie, s-a carpit dar eu consider ca a mers bine. La 21 de ani mai are 3 ani in fata sa incerce sa deschida usa catre F1, nu sunt insa convins ca asta e scopul lui. A mai zis-o in cateva randuri si el "in F1 ajungi daca ai talent SI bani". Poate ca e talentat, poate ca nu, nu suntem nici unul campioni mondiali de F1 sa ne pronuntam, pertinent, cert este insa ca bani nu are:(. Apreciati-l pentru ce a facut pentru motorsportul din Romania, a deschis un drum, a ajuns pana in F2, a aratat ca se poate. In spatele lui vor veni unii mai talentati, mai bogati sau mai sustinuti, care-i vor depasi performantele, insa el a fost cel care a deschis drumul, merita respectat pentru asta. Indiferent de performanta sportiva. Pentru ca a avut taria de a-si sacrifica copilaria si adolescenta pentru un vis frumos.

  • madalina, luni, 06.09.2010 17:43
    sunt de acord cu racer

    Marinescu trebue apreciat pt ce face si mai ales pt ca a dus Romania foarte sus unde nu cred ca o sa mai ajunga vreodata. Si cine stie poate ca Dumnezeu il va ajuta si va ajunge si in F1. De comentat e foerte usor dar daca ati fi in locul lui nu cred ca var mai fi asa de usor. Eu il apreciez si il sustin in continuare pt ce face.