Marussia a trecut toate testele de siguranţă impuse de FIA

Publicat marţi, 06.03.2012 17:54 de Daniel Popescu

Marussia a anunţat marţi că a reuşit să treacă toate tesltele de siguranţă impuse de FIA pentru a putea concura în sezonul 2012 al Formulei 1.

Marussia a efectuat luni primele tururi pe circuit cu noul monopost MR01 pentru sezonul 2012, însă evenimentul demonstrativ de la Silverstone a avut loc fără ca echipa să fi trecut testele de siguranţă impuse de FIA.

La mai puţin de 24 de ore distanţă, echipa aflată în proprietatea constructorului rus Marussia a anunţat că a reuşit să treacă toate testele de siguranţă, astfel că noul monopost poate fi utilizat în Marele Premiu al Australiei de la sfârşitul săptămânii viitoare.

Anterior, echipa trecuse de 17 dintre cele 18 testele impuse de forul mondial.

Vestea este una foarte bună pentru echipa din Rusia, care a întâmpinat numeroase probleme în dezvoltarea noului monopost. Imposibilitatea de a participa la cele trei sesiuni de teste din această iarnă înseamnă că echipa va aborda prima cursă a sezonului cu foarte puţine date telemetrice despre noul monopost, iar Charles Pic îşi va face debutul în Marele Circ fără să aibă prea mulţi kilometri la volanul unui monopost de competiţie.

Via | Marussia