Masa pilotilor va fi decisiva in sezonul 2009

Publicat miercuri, 12.11.2008 14:57 de Daniel Popescu

Masa pilotilor va avea o importanta majora in sezonul 2009, odata cu introduecerea tehnologiei KERS in Formula 1.

Pilotii se vad nevoiti nu numai sa-si mentina silueta pe parcursul vacantei de iarna, ci chiar sa slabeasca cateva kilograme. Acest lucru se justifica prin introducerea tehnologiei KERS in F1 incepand din 2009.

Sistemul de recuperare a energiei cantareste intre 25 si 60 de kg, iar amplasarea acestuia pe monopost reprezinta o adevarata provocare pentru echipe. In conditiile in care limita maxima admisa pentru masa totala unui monopost cu tot cu pilot este de 605 kg, masa pilotilor va capata o importanta mult mai mare.

Unul dintre cei mai afectati piloti este Mark Webber, australianul cantarind 75 kg la o inaltime de 1,83 m. "Adevarul este ca masa mea nu va fi un avantaj nici daca mai slabesc. Nu sunt gras, dar comparativ cu ceilalti piloti mai slabi voi fi penalizat cu o zecime pe tur", crede australianul.

Nici polonezul Robert Kubica nu sta foarte bine la acest capitol, chiar daca in acest sezon a avut o masa de 72 de kg. La polul opus se afla Felipe Massa si Nick Heidfeld, care cantaresc 55 si, respectiv, 58 de kg, dar si Fernando Alonso, cu cele 68 kg ale sale.