Maserati 250F, cea mai tare masina de curse din istorie

Publicat vineri, 16.01.2009 12:10 de Robert Gherghe

Britanicii au votat monopostul Maserati 250F ca cel mai reprezentativ din istoria automobilismului, in cadrul unui concurs organizat de revista Octane.

Maserati 250F a fost votata de britanici cea mai tare masina de curse din istoria automobilismului. Sondajul a fost realizat de revista britanica Octane si a cuprins mai multe nominalizari realizate de piloti celebri si personalitati ale lumii auto: Brian Redman, Damon Hill, Derek Bell, Carroll Shelby, Andy Wallace sau Bobby Rahal.

Gratie acestui titlu onorific, Maserati 250F a facut un tur in centrul Londrei pana la Royal Automobile Club. Evenimentul a fost omagiat cu maxima atentie de britanici, modelul fiind condus de Nick Mason, unul dintre membrii legendarei trupe rock Pink Floyd si un mare impatimit al automobilismului.

Starul Pink Floyd a declarat: “Premiul este bine meritat. 250F este arhetipul masinilor de cursa si este si una dintre cele mai frumoase realizari din lumea automobilistica. Sunt incantat ca 250F si-a batut rivalii”. Nick Mason nu este doar un muzician de geniu, ci are si o vasta experienta automobilistica. Britanicul a participat in cinci editii ale cursei de 24 h de la Le Mans si are o colectie de automobile estimate la 50 de milioane de dolari.

Maserati 250F a fost monopostul nominalizat de Sir Stirling Moss, unul dintre cei mai mari piloti de Formula 1 din istorie.

Maserati 250F este poate cea mai reprezentativa masina din istoria noastra, o capodopera a ingineriei din anii 50. Timpurile s-au schimbat si acum suntem un producator de lux, dar inca mai pastram ADN-ul unui monopost ca 250F”, a declarat Andrea Antonnicola, directorul Maserati Marea Britanie.

Via | Maserati UK