Massa a purtat negocieri cu McLaren, dar Lotus rămâne prima opţiune

Publicat luni, 16.09.2013 13:25 de Daniel Popescu

Felipe Massa a dezvăluit că a discutat posibilitatea de a semna cu McLaren pentru 2014, însă a admis că Lotus reprezintă cea mai bună opţiune.

Lotus a devenit principala opţiune a lui Felipe Massa după ce Ferrari a renunţat la serviciile sale, mai ales că echipa britanică este în căutarea unui pilot cu experienţa după pierderea lui Kimi Raikkonen.

Deşi admite că cele mai mari şanse le are să semneze cu Lotus, pilotul brazilian a dezvăluit că a purtat unele discuţii inclusiv cu McLaren, deşi se anticipează că britanicii

vor continua cu Jenson Button şi Sergio Perez.

"Negociem. În opinia mea, Lotus are un monopost competitiv, iar asta este exact ceea ce vreau. Avem multe discuţii pentru a încerca să găsim o metodă, nu numai pentru mine, ci şi pentru Lotus, pentru a continua cu un monopost bun. Am avut contacte şi cu McLaren, dar nu pot să judec. Cu Lotus, contactele au fost foarte bune", a declarat el pentru postul brazilian de televiziune O'Globo.

Pe parcursul carierei sale la Ferrari, Massa a avut oportunitatea să fie coechipier cu Michael Schumacher şi Fernando Alonso. Contrar aşteptărilor, brazilianul afirmă că spaniolul este mai aproape de perfecţiune decât septuplul campion mondial.

"Schumacher era foarte, foarte bun. A fost un pilot incredibil şi complet. Dar cred că Alonso este şi mai aproape de perfecţiune. Întotdeauna am avut coechipieri puternici şi am simţit că trebuie să fii perfect, pentru că altfel ei vor fi în faţa ta. Cu siguranţă am avut perioade dificile cu coechipierii puternici, dar cel din cauza căruia am suferit cel mai mult a fost Alonso. Poate că este un pilot mai complet", a adăugat el în cadrul unui interviu acordat postul de televiziune SkySports.

Via ESPNF1, GrandPrix247

  • Aur1989, luni, 16.09.2013 14:02

    Alonso mai bun decit Schumache nu e si nici nu va fi.

  • iulianimi, luni, 16.09.2013 14:11

    la cat a fost de laudat de alonso, trebuia sa zica ceva si massa ceva.........................................

  • Gigi, luni, 16.09.2013 14:25

    Oare spune adevarul?

  • declaratii, luni, 16.09.2013 14:28

    mai Massa!... ti-am ascultat parerea dar nustiu ce sa zic si cum sa gindesc, dar totusi ma bazez pe ceea ce ne va arata Raikkonen.

  • Robert, luni, 16.09.2013 14:40

    Stella a fost intrebat acelasi lucru si a raspuns la fel. Ceva bruma de adevar o fi in afirmatiile lor, doar il cunosc foarte bine pe Alonso.Si mai e ceva, Alonso e un pilot foarte respectat de cei din grila, inclusiv de fostii mari adversari pe care i-a avut. e respectat de inginerii si managerii de F1. Poate ca ei stiu mai multe despre el decat or fi stiind unii care se straduie sa-l injure pe-aici.

  • Cristi, luni, 16.09.2013 15:10

    A-l lauda acum pe Alonso este gratis....Nu are Massa nici un interes s-o faca. Ce-ar castiga din asta?! A fost coechipier cu amandoi si i-a vazut la treaba. Sunt sigur ca stie ce vorbeste si daca a declarat asta inseamna ca realitatea e pe acolo. Cel mai important lucru insa, extrapoland ne putem inchipui ce calitate avea masinuta Ferrari a lui Schumi fata de cea a lui Alonso, in comparatie cu rivalele de pe grila.

  • Fan F1, luni, 16.09.2013 15:47

    Este parerea lui Massa si atata timp cat nu am concurat alaturi de Schumacher sau Raikkonen sau Alonso, inclin sa-l cred. Nu de alta dar el a pilotat alaturi de toti trei si sincer pana la accidentul din 2009 s-a descurcat foarte bine, din pacate dupa acel fatidic accident Massa ca pilot a scazut foarte mult. Asta nu inseamna ca Alonso este mai bun ca el, dar in primul an la Ferrari (2010, pentru ca asta conteaza), Alonso s-a descurcat mult mult mai bine ca Massa. Sa vedem in 2014 cand Alonso si Raikkonen o sa fie coechipieri, pentru ca personal cred ca sunt foarte apropiati ca skill de pilotaj. Daca Raikkonen o sa fie la fel de consistent si concentrat ca ceea ce demonstrat de la revenirea in F1, cred ca Ferrari vor avea cea mai buna linie de piloti in incepand cu 2014, si asta nu poate decat sa ne bucure. Care-i mai bun dintre Alonso si Raikkonen? Simplu o sa vedem in 2014 lol. Eu cred ca-s foarte apropiati, cu un mic ascendent pentru Alonso pentru ca cunoaste deja echipa, stie cum arata monopostul de anul viitor (intr-o forma nu tocmai finala evident) dar probabil masina pentru 2014 este gandita pentru el (ceea ce nu a fost de ajutor pana acuma, mai ales masinile au fost slabe... daca ne raportal la concurenta).

  • noname00, luni, 16.09.2013 17:24

    @Cristi si FanF1 Imaginativa ca Massa ar zice despre Alonso ca este un pilot mult mai slab decat Schumacher - In conditiile in care Alonso este mai rapid decat el practic ar spune despre el ca nu merita sa fie luat nici de Caterham. Asta castiga Massa prin afirmatiile sale.

  • dany, luni, 16.09.2013 20:01

    dincolo de Schumacher sa ne concentram pe diferenta dintre Alonso si Raikkonen! cine e mai bun? personal il prefer pe Kimi dar probabil Alonso va fi mai bun ca el... un indiciu ar fi faptul ca ambii l-au avut coechipier pe Grosjean. Alonso l-a dominat si mai si decat Raikkonen insa si Grosjean era atunci la inceputul carierei... PS poate Kimi ne va face o surpriza totusi... cand Montoya a venit la McLaren era considerat cel mai bun dupa Schumacher insa Kimi s-a impus de departe...

  • Fan F1, luni, 16.09.2013 20:56

    @noname00: Alonso nu are cum sa fie mai slab ca Schumacher considerand ca in 2010, inainte de ultima cursa avea sanse la titlul dar "meseriasii" care stabileau strategia i-au ruinat sansele. Si asta nu o zic eu primul, ci specialistii (jurnalistii F1) care au disecat cursa. De 2011, nu este nimic de zis, nu a avut nici o sansa, dar de 2012 sunt foarte multe de spus, si nu cred ca Alonso a fost vinovat pentru abandonul de la Spa sau pentru ca masina a fost iasasi execrabila. In schimb concentrarea, si constanta, atat Schumacher si Alonso si Raikkonen o au din plin, se vede in rezultate, nu-i greu de observat asta. Schumacher a facut o treaba foarte buna cat a fost la Ferrari, desi personal daca nu gresea la Spa 1998, eu zic ca avea o sansa la titlul din acel an dar asta este. La fel in 1999, tii minte acel accident de la Silverstone? Inutil, plus ca masina fost net superioara altfel nu-mi dau seama cum locotenentul si locotenentul locotenentului au luat titlul la constructori loool. Sunt persoane care cred ca anumiti piloti sunt buni doar pentru ca dau bine in fata presei si nu au rezultate, uita-te la Hamilton, Webber, Button. Piloti buni nu zice nimeni, dar Hamilton este orice numai constant nu, Button este constant dar nu prea are curajul ala de a ataca, iar Webber, tot timpul i se strica ceva la masina lui. Cum dracului sa te bati la titlu cand iti lipseste constanta, curajul de ataca si fiabilitatea? Il exclud pe Vettel, sincer sa fiu, el n-are nici o treaba cu restul campionilor dinaintea lui, intotdeauna am avut idea ca masina fost gandita si pregatita pentru el si asta a fost ocazia lui. Pur si simplu a fost pilotul protrivit la momentul potrivit, putea sa fie Schumacher sau Alonso sau Raikkonen sau Button, dar a fost Vettel. Personal cred ca si eu il bat daca am o masina cu 500ms mai rapida decat a lui loool (glumesc evident). Iar Massa, scuze dar since dupa accidentul din 2009 este un cu totul alt pilot, zici ca-i incepator si o ia de la zero cu Formula 1. In 2010 a fost pe nicaieri, in 2011 la fel, 2012 ce sa mai zic, iar 2013... 4 accidente in 3 curse iti zice ceva? Accidentul l-a marcat foarte mult, si personal imi pare rau, speram ca astia 4 ani sa fie cu totul altfel. Speram sa fie langa Alonso, 1-2 locuri in spate, poate la egalitate in cateva curse, dar Massa a fost... pe nicaieri, iar la puncte... o foarte mare distanta. A incercat ce sa zic, ochii sunt importanti pentru un F1 pilot, iar lovitura a fost destul de aproape de un ochi. Asta este, l-au tinut cat au putut, poate prea mult dar treaba lor. A venit timpul sa incerce cu un alt pilot, care este intr-o forma mai buna.

  • noname00, luni, 16.09.2013 23:45

    @Fan F1: nu ai inteles ceea ce am zis - Massa din 2010 are rezultate mai slabe decat Alonso, termina constant in spatele lui Alonso, de multe ori la mare distanta de el. Prin declaratia pe care a facut-o (ca Alonso este mai bun decat Schumacher) practic a zis "normal ca sunt mai slab decat el, Alonso e zeu." Doar nu te asteptai sa zica ca Alonso e cel mai slab coechipier pe care l-a avut vreodata? Pana la urma Massa, in ultimii 3 ani, a avut performante mai slabe decat Alonso, de cand e Alonso la Ferrari, Massa a avut aproximativ jumatate din punctele lui Alonso la sfarsitul campionatului. Daca are sau nu dreptate in afirmatia sa, nu am de unde sa stiu, si sincer nu imi pasa. Daca as fi Schumacher i-as raspunde scurt: "Ma friend, I need two hands to show you how many F1 championships I have won!" Si eu sunt de acord ca Massa nu mai este la fel de rapid cum era inainte de accident, dar asta nu inseamna ca trebuie luat in considerare ca pilot in functie de performantele de acum 5-6-7 ani.

  • Niebel, marţi, 17.09.2013 08:23

    Stela spune intr-adevar ca Alonso este cel mai bun pilot cu care a lucrat, la fel de limpede ca Massa. Si nu vad ce interes ar putea avea, putea sa se eschiveze. Probabil fanii Schumacher sufera insa neamtul a beneficiat de vremuri mai blande si extrem de prielnice pt Ferrari, aveau testele la indemana, iar Bernie a facut jocurile prielnice pt Ferrari. In alt interviuri insusi Brawn spune ca-l considera pe Alonso cel mai bun din grila. Si Brawn a lucrat cu Schumacher. Numarul titlurilor mondiale nu reflecta neaparat valoarea absoluta a unui driver de f1.

  • Mariess, marţi, 17.09.2013 08:24

    Sunt curios ce va spune Webber despre perioada Vetel.

  • Fan F1, marţi, 17.09.2013 10:47

    @noname00: Schumacher nu trebuie discutat numai despre titluri, sa fim seriosi se pot spune mult mai multe despre Schumacher decat cele 7 titluri. Chiar si in anii cand a luptat pentru titlul si l-a pierdut a avut curse foarte bune, dar realizarile lui sunt in mare parte aceste 7 titluri. Gandindu-ma la ce ziceai tu despre 2006, Massa a avut coechipier un Schumacher bun, dar obosit dupa cei 8 de ani de lupta constanta pentru titlul pilotilor, si tot Schumacher a fost prima vioara, plus a avut curse foarte bune in acel sezon. Comparativ cu Alonso, singurul avantaj in afara de o masina buna, este strategia, de care Schumacher a beneficiat si sincer cred ca au avut unele dintre cele mai bune strategii (deh Brawn cu Todt erau buni la ce faceau). Ca pilot Alonso poate sa fie egal cu Schumacher prin constanta, concentrare, viteza si orice mai vrem noi, dar uite ca a pierdut masiv din cauza strategiei. Momentan prin prisma punctelor, inclin sa cred ca Alonso este mai constant la Schumacher, dar numai daca discuta despre primii 4 ani pe care acestia i-au petrecut la Ferrari. Adica 1996-1999 vs 2010-2013, Alonso a adus mai multe puncte cu Ferrari si a fost mai constant decat Schumacher, plus a pierdut titlul in doua ocazii deja. Nu ne ajuta la nimic, in afara de a spune ca amandoi sunt doi piloti foarte buni si care exceleaza la capitolul concentrare si constanta. Sa vedem 2014 acuma :)

  • Petru, marţi, 17.09.2013 18:55

    Daca as fi in locul celor de la lotus as miza pe hulkenberg va fi a mare gresala sa vina Masa. Cit despre Scumacher si Alonso sa fii de 7 ori campion este ceva ce na facut nimeni da Masa avea rezultate mai buna atunci insa strategia lui Scumi era sa fie asa dar Alonso se gindeste numai la el si asteapta de la Masa ajutor.