Massa: "Ferrari F10, mai usor de pilotat decat F60"

Publicat marţi, 02.02.2010 10:36 de Daniel Popescu

Felipe Massa sustine ca noul monopost F10 al Scuderiei Ferrari este mai usor de pilotat decat precedentul F60 dupa o singura zi de teste.

Felipe Massa a stabilit luni cel mai bun timp in prima zi de teste de pe circuitul din Valnecia, fiind si singurul pilot care a parcurs peste 100 de tururi.

Brazilianul, care a revenit pentru prima oara la volanul unui monopost curent de Formula 1 dupa accidentul suferit in iulie, spune ca noua masina construita de italieni este deja mai usor de pilotat in comparatie cu F60, cunoscut anul trecut pentru dificultatea de a fi manevrat.

"Am simtit ca F10 este mai usor de pilotat comparativ cu monopostul de anul trecut. Anul trecut a fost dificil sa gasim stabilitatea. Anul acesta am pilotat o singura zi, dar cel putin a fost usor sa gasesc echilibrul si setarile. De asemenea, nu am avut nicio problema cu pneurile. Cred ca totul a mers intr-o directie buna pentru prima zi, dar nu este suficient. Mai avem multe de imbunatatit pana la prima cursa si asta este cel mai important", a declarat el reporterilor prezenti la circuitul din Valencia.

Desi a fost pilotul cu cea mai frecventa aparitie pe circuit, Massa a dezvaluit ca nu mai are niciun fel de probleme fizice in urma accidentului suferit in calificarile pentru Marele Premiu al Ungariei din luna iulie a anului trecut. De asemenea, brazilianul s-a bucurat sa il revada pe Michael Schumacher pe pista, iar cei doi fosti coechipieri s-au salutat in mod sportiv in timpul testelor.

Via | Autosport

  • Jolerto, marţi, 02.02.2010 11:00
    Massa - F10-F60

    "'Am simtit ca F10 este mai usor de pilotat comparativ cu monopostul de anul trecut'' V-am zis ca lui Felipe ii trebuie 2 zile ...

  • styopka, marţi, 02.02.2010 15:57
    de masa

    "'Mai avem multe de imbunatatit pana la prima cursa si asta este cel mai important" se pare ca chair au facut o masina buna.........abia astept sa vad ce scoate Fernando din F10 (mai ales el fiind recunoscut pentru capacitatile de imbunatatire a setarilor monopostului) si la ferrari are cu cine sa le faca