Massa: "Noile pneuri medium, identice cu vechile cauciucuri hard"

Publicat joi, 23.06.2011 10:59 de Daniel Popescu

Felipe Massa susţine că noile pneuri medium sunt identice cu cauciucurile hard utilizate în primele patru etape ale sezonului.

Marele Premiu al Europei din acest weekend marchează utilizarea în premieră a pneurilor de tip medium, a căror compoziţie a fost însă modificată de Pirelli pentru a fi mai durabile.

Noile specificaţii au fost evaluate de echipe în antrenamentele din Canada, iar Felipe Massa susţine că acestea sunt acum similare cu cauciucurile hard folosite în prima parte a sezonului. La rândul lor, pneurile hard au fost au fost îmbunătăţite începând cu Marele Premiu al Spaniei din luna mai.

"Dacă ar trebui să fac o caracterizare a noului pneu, aş spune că în mare măsură este la fel ca pneul hard original pe care l-am avut de la Pirelli la începutul sezonului. După câteva curse l-au schimbat şi l-au făcut şi mai dur, iar acest pneu medium pare la fel ca originalul cauciuc hard", a declarat brazilianul pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Echipa italiană a înregistrat performante modeste cu pneurile de tip hard în acest sezon, însă Massa este încrezător că inginerii au reuşit să le remedieze prin introducerea unui nou tip de suspensie spate.

"Inginerii Ferrari au lucrat intens pentru a adapta monopostul la pneuri, întrucât am avut probleme cu specificaţiile mai dure de pneuri. Vom testa din nou o suspensie modificată pentru a încerca să le facem să se potrivească mai bine", a mai precizat el.

Via | Ferrari