Massa nu renunţă la lupta pentru titlu

Publicat luni, 18.07.2011 14:49 de Daniel Popescu

Felipe Massa susţine că va continua să lupte pentru titlul mondial până în momentul în care nu va avea nicio şansă matematică să câştige trofeul.

Scuderia Ferrari a înregistrat progrese vizibile în ultimele etape, însă startul lansat al rivalilor de la Red Bull Racing îi plasează pe aceştia din urmă ca principali favoriţi la titlurile mondiale.

În prezent, Ferrari trebuie să recupereze o diferenţă de 164 de puncte faţă de Red Bull Racing, iar Fernando Alonso este la 92 de puncte în spatele lui Sebastian Vettel, însă Felipe Massa rămâne optimist. Brazilianul susţine că Ferrari va continua să lupte pentru titlul mondial atât timp cât există şanse matematice.

"Pentru campionat, ce pot spune? Atât timp cât există o posibilitate matematică întotdeauna există speranţă. Am spus asta atât de des, dar este în continuare adevărat, că la Ferrari nu renunţăm niciodată şi continuăm să luptăm. Cea mai bună strategie este pur şi simplu să abordăm sezonul cursă după cursă, aşa cum am făcut la Silverstone", a declarat el pentru site-ul oficial al Scuderiei, făcând referire la victoria obţinută de Alonso în Marea Britanie.

Brazilianul este impulsionat şi de noile update-uri introduse de Ferrari şi consideră că următoarele două curse din Germania şi Ungaria sunt cruciale pentru titlu, întrucât este important ca echipa să rămână cât mai aproape de Red Bull înaintea pauzei de vară din luna august.

"Pe baza celor văzute din partea noului nostru pachet aerodinamic la Silverstone, am speranţe mari că putem continua în direcţia potrivită în Germania. Acum trebuie să continuăm ceea ce am început în weekendul precedent şi apoi imediat în Ungaria, pentru ca această etapă va avea loc cu numai o săptămână mai târziu", a adăugat el.

Via | Ferrari