McLaren aduce un nou pilot în echipă: Kevin Magnussen

Publicat marţi, 14.02.2012 18:13 de Daniel Popescu

McLaren a anunţat că danezul Kevin Magnussen va îndeplini un rol asemănător cu cel al unui pilot de teste pe parcursul sezonul 2012.

McLaren a decis să-i extindă rolul pilotului danez Kevin Magnussen în cadrul echipei în acest sezon, iar acesta urmează să lucreze îndeaproape cu piloţii de rezervă Gary Paffett şi Oliver Turvey.

În plus, pe lângă munca în simulatorul de la Woking, el va participa şi la sesiunea de teste dedicată tinerilor piloţi care va avea loc în Abu Dhabi în acest an. În vârstă de numai 19 ani, Kevin Magnussen este fiul fostului pilot de Formula 1 Jan Magnussen şi colaborează de mai mulţi ani cu McLaren, iar anul trecut a terminat pe locul 2 în Formula 3 Marea Britanie.

"Sunt foarte încântat de această nouă înţelegere cu McLaren. Echipa mi-a acordat multă încredere şi simt că este un pas important în cariera mea. F1 este un mediu sub presiune şi cei care vor să ajungă acolo şi să aibă succes trebuie să facă faţă tuturor aspectelor tehnice ale disciplinei. Este o mare oportunitate şi aştept cu nerăbdare să lucrez cu echipa şi să joc un rol la McLaren", a declarat el.

Pe lângă noul rol pe care îl are la McLaren, Magnussen va concura în acest an şi în Formula Renault 3.5 pentru echipa Carlin.

Via | McLaren