McLaren ar putea utiliza doua masini diferite in 2009

Publicat miercuri, 25.06.2008 13:56 de Daniel Popescu

Presa internationala sustine ca McLaren Mercedes ar utiliza doua designuri distincte pentru masinile cu care va concura in sezonul 2009.

Regulamentul tehnic al Formulei 1 prevede pentru sezonul viitor introducerea sistemului de recuperare a renergiei (KERS), iar din aceasta cauza masinile vor avea o greutate sporita. CEO-ul McLaren, Martin Whitmarsh, considera ca cele mai importante aspecte vor fi ampatamentul si centrul de greutate.

"Cred ca provocarea pentru ingineri este sa dezvolte un sistem KERS care sa poata fi rulat pe toate circuitele si care sa-i ofere un avantaj in privinta timpilor, dar asta nu este usor. Echipele iau in considerare mai multe optiuni", a declarat Whitmarsh.

Presa internationala sustine ca una dintre optiunile pe care le analizeaza McLaren este utilizarea a doua tipuri de masini cu design diferit. Rugat sa comenteze aceste informatii, Whitmarsh a ocolit un raspuns clar. "Ne gandim la multe lucruri diferite, dar muncim din greu pentru a avea cea mai buna solutie pentru fiecare circuit. Asa cum va imaginati, ca orice alta echipa din F1, McLaren nu va dezvalui ce face, dar inevitabil trebuie sa incerci sa acoperi toate variantele".

In acelasi timp, directorul tehnic al echipei Force India, Mike Gascoyne, considera ca introducerea tehnologiei KERS nu inseamna ca Formula 1 este "verde". "Vom arunca bateriile la gunoi dupa fiecare cursa. Este Formula 1 verde in mod particular? In niciun caz", a precizat Gascoyne.

  • KalEl, miercuri, 25.06.2008 14:56
    @buget

    cei preocupati de scaderea costurilor in F1 nu vor privi cu ochi buni perspectivele celor de la mclaren. daca totusi cei de la mclaren vor construi 2 masini diferite pentru 2009 mai mult ca sigur regulamentul va interzice acest lucru din 2010 ... sau poate chiar din 2009, obligandu-i sa aleaga un singur model pe care sa il foloseasca pana la sfarsitul sezonului