McLaren: "Decizia FIA in scandalul Ferrari nu are nicio logica"

Publicat vineri, 10.09.2010 16:02 de Daniel Popescu

Martin Whitmarsh este derutat de decizia FIA in privinta ordinelor de echipa ale Scuderiei Ferrari si sustine ca hotararea forului mondial nu are nicio logica.

Consiliul Mondial al FIA a stabilit ca Ferrari a utilizat ordine de echipa in Marele premiu al Germaniei, dupa ce Felipe Massa l-a lasat pe coechipierul sau Fernando Alonso sa-l depaseasca si sa castige cursa.

Cu toate acestea, forul mondial a decis doar sa mentina amenda de 100.000 de dolari dictata de comisarii de cursa de la Hockenheim si a justificat absenta oricarei penalizari in clasament prin faptul ca astfel de evenimente s-au petrecut constant in ultimii ani.

Decizia luata de FIA in acest caz i-a derutat insa pe rivalii de la McLaren, care considera ca regulamentul este acum si mai ambiguu. In opinia sefului Martin Whitmarsh, FIA ar fi trebuit fie sa-i pedepseasca pe Ferrari pentru ordine de echipa, fie sa-i declare nevinovati.

"Nu avem claritate. Ferrari fie sunt vinovati si penalizati, fie sunt nevinovati si atunci isi primesc inapoi amenda. La modul superfial, nu pare o decizie logica in sensul in care ne asteptam, dar nu are niciun impact asupra lucrurilor pe care le vom face in acest weekend", a declarat britanicul.

Via | BBC Sport

  • michael_schumacher, vineri, 10.09.2010 16:24
    Schumy fan 4 ever

    mai clar de atat nu se putea exprima nimeni...

  • popicul, vineri, 10.09.2010 19:04
    ordine si ordine

    Care este diferenta intre Alonso este mai rapid ca tine si Trebuie sa ai grija de gumele spate ? Raspuns: schimbarea de loc intre Massa si Alonso nu afecteaza punctele celorlalti concurenti. Incetinirea lui Button a marit avantajul lui Hamilton si prin asta a asigurat acestuia primul loc indiferent de prostia care a facut-o. Deci, cine ar trenui pedepsit ?

  • F1_Zone, sâmbătă, 11.09.2010 10:08
    @popicu

    "nu afecteaza punctele celorlalti concurenti" dar diferenta dintre punctele beneficiarului Alonso si ceilalti contracandidati la titlu o afecteaza ? In definitiv asta conteaza pentru titlu: diferenta de puncte de la sfarsitul campionatului, oricat de infima. Daca Alonso era un adevarat toreador al pilotajului, si era mai rapid asa cum se vehiculeaza il depasea pe Massa fara probleme, sau il presa, il facea sa greseasca, evita un accident ca un maestru al pilotajului. Daca era. Si ar fi avut toata lumea numai cuvinte de lauda si de admiratie la adresa sa. Si am fi avut si noi un spectacol de urmarit duminica. Si cand te gandesti ca unii dau sute de euro sa vada o mascarada. Dar Alonso isi cunoaste competentele. Si numai unul care nu poate si nu are demnitate, ambele in acelasi timp, accepta pomana. Cum se intentioneaza sa se dea liber la mascarada,... o vor comite si alte echipe iar noi vom servi cuminti mancarea preferata insa preparata de un bucatar prost. ps: daca intr-adevar Button a procedat asa cum spui si nu a fost Hamilton mai rapid clar, atunci nu sunt de acord ca nu si-a facut Button propria cursa. Si deci pedeapsa divina luata a fost meritata.

  • ctlnmihai, sâmbătă, 11.09.2010 10:13
    popicul

    Diferenţa este foarte mare..Dar unii dintre fanii Ferrari sau Alonso nu vor ca s-o vadă..Tactica lui Button nu este incriminată în regulamentul FIA pe când trucarea rezultatului este ..şi pe urma Button este încă în luptă ptr. titlul mondial ,deci îşi apăra poziţia

  • F1_Zone, sâmbătă, 11.09.2010 10:49
    @ctlnmihai

    intr-un fel ai dreptate. Presupunand ca sunt pilot si-l vad pe cel sin fata lent, zic mersi si l-am depasit.