McLaren: "Hamilton nu este încă pilotul numărul 1"

Publicat marţi, 20.07.2010 17:02 de Daniel Popescu

Martin Whitmarsh spune că Lewis Hamilton nu va fi favorizat la McLaren în următoarea perioadă, chiar dacă l-a surclasat pe coechipierul său Jenson Button.

Odată cu intrarea în cea de-a doua jumătate a sezonului competiţional, echipele încep să-şi facă tot mai multe calcule în privinţa luptei pentru titlul mondial. McLaren este implicată direct în lupta pentru cele două trofee cu ambii piloţi, iar Lewis Hamilton are un avans de 12 puncte în fata coechipierului său Jenson Button.

Cei doi vor continua însă să beneficieze de un tratament egal în următoarea perioadă, potrivit declaraţiilor făcute de şeful Martin Whitmarsh.

"(Hamilton) nu este încă (pilotul numărul 1). Sunt sigur că Button nu i-a deschis calea spre titlu lui Hamilton. Va dori să câştige în acest weekend, va dori să transforme foarma bună a echipei în favoarea lui şi aşa ar trebui să fie", a declarat britanicul.

În plus, Whitmarsh este încrezător că Button are abilităţile necesare pentru a recupera diferenţa de 12 puncte care îl separă de Hamilton clasamentul general.

"Button este pe locul 2 în clasamentul general şi a avut două victorii grozave în acest an. A demonstrat că este un pilot grozav, un cititor grozav al curselor şi un pilot care poate recupera de pe locul 14 pe locul patru la Silverstone. Este fenomenal de rapid şi adaptabil şi are foarte multă determinare", a mai precizat el.

Button a fost sporadic pe primul loc în acest sezon, însă performanţele lui Hamilton din ultimele patru curse l-au retrogradat pe poziţia secundă. Hamilton a câştigat 86 de puncte din ultimele 100 posibile graţie celor două victorii de la Istanbul şi Montreal şi a altor două clasări pe podium la Valencia şi Silverstone.

Via | BBC Sport

  • mad79, marţi, 20.07.2010 17:48
    salutare

    avand in vedere ca numai Webber are in acest sezon 3 victorii,nu stiu de ce spuneti ca Button,a fost sporadic pe primul loc,pentru ca are 2 victorii,cat are si Hamilton!!!!

  • nemetleo, marţi, 20.07.2010 19:03
    depasire

    @mad79: poate pentru ca Button nu stie depasi. E un pilot bun, dar nu extraordinar cred. Mai are timp pana la sfarsitul sezonului, dar trebuie sa fie mai agresiv. Pe mine nu m-a convins inca ca e demn sa fie campion mondial. Pe de alta parte au fost campioni altii mult mai slabi ca el.

  • vano_2680, marţi, 20.07.2010 20:34

    practic button nu are sanse in fata lui hamilton, care este un pilot mult mai bun si reuseste prin munca lui sa le tina piept celor de la red bull. unica sansa alui button este NOROCUL SI NUMAI NOROCUL

  • rayn380, marţi, 20.07.2010 21:51
    Lewis

    e clar ca este cel mai iubit din cadrul McLaren, este copilul lor si pe de alta parte, este clar peste Button la toate capitolele cand vine vorba de pilotaj. Singurul atu bun al lui Button este ca se misca el cum se misca, asa in ritmul lui si obtine clasari bune. Evident ca Martin n-o fi ipocrit sa zica cine-i pilot no1, in cazul celor 2, atata timp cat amandoi sunt pe primele doua locuri. Button este un coechipier grozav pentru oricine, in orice echipa, stie sa-si respecte colegul si mai ales echipa, atat timp cat toti sunt corecti cu el. Mi se pare normal. Plus de asta, este britanic, la fel ca si Lewis, intr-o echipa britanica si mai ales ca este o persoana foarte sociabila, deci jos palaria pentru el. La fel cum zicea si vano si cum majoritatea fanilor echipei McLaren si nu numai, se stie ca Lewis este mult mai talentat: este agresiv, conduce tot timpul la maximum netinand cont de ce material detine(depaseste tot), anul asta a fost singurul care a luat un pole de la cei de la RBR, a fost singurul care le-a pus probleme acestora, fiind tot timpul un ghimpe pentru ei, chiar daca masina nu-l ajuta prea mult(vedeti accidentul dintre Weber si Vettel din Turcia), este pilotul cu ~50 de depasiri la activ de cand a inceput acest nou sezon, a dat clasa multor altor piloti mai cu experienta(vedeti cursele in care i-a "facut mucii cravata" lui "crying" Alonso), plus multe altele. In momentul de fata, asa cum am mai afirmat, il consider cel mai bun pilot din actuala stagiune a F1. Doar ghinioanele il pot face sa rateze titlul anul asta, chiar daca pana la final, va avea un monopost mai slab decat RBR......Doar in acest fel, Button poate trece in fata lui Ham, ghinioane, eventuale greseli personale. Cel putin la capitolul viteza pura pe un tur de circuit, indeosebi in calificari, Lewis a fost peste Button tot timpul. Deci, chiar daca MW este un gentelman, si-l apreciez pentru treaba asta, spre deosebire de ce se intampla de exemplu la RBR, cred ca fiecare din pasionatii de F1, stiu cine este "regele" dintre cei doi piloti McLaren....Oricum, ideea este, ca asa cum am mai zis, nu-s de acord cu aceasta politica de pilot 1 si pilot 2, decat spre final, atunci cand unul din ei are cele mai mari sanse de a castiga titlul, sa ii fie acordata mult mai multa atentie....Pana in acel moment, lasati-i frate sa se lupte de la egal la egal pe pista, oferiti-le acelasi material, iar tu ca echipa sa ai grija sa fie o relatie foarte buna in interior si mai ales intre cei doi piloti, sa se respecte unul pe altul, atat pe circuit cat si in afara lui...Bafta McLaren....

  • ctlnmihai, miercuri, 21.07.2010 08:48
    Hamilton nu este încă pilotul numărul 1"

    Salut decizia lui Whitmarsh dar nu exista termeni de comparatie intre Hamilton si Button ..sa nu uitam ca Hamilton a fost egalul lui Alonso si chiar a fost peste in unele curse in vremea cand cei2 erau coechipieri

  • rayn380, miercuri, 21.07.2010 14:39
    @ctlnmihai

    Si sa nu uitam ca a fost prima lui prezenta in F1.....a fost la numai un punct distanta de a cuceri titlul inca de la prima aparitie in marele circ, ceea ce nu cred ca s-a mai intamplat asa ceva sau eu nu-mi amintesc(sa ma corecteze cineva daca gresesc). Bafta Lewis!!

  • ctlnmihai, miercuri, 21.07.2010 17:28
    rayn380

    Bafta Mclaren mai bine!!