McLaren, în favoarea curselor cu mai multe opriri la boxe în 2013

Publicat vineri, 14.12.2012 18:34 de Daniel Popescu

McLaren speră ca Pirelli să furnizeze în 2013 pneuri care să se degradeze suficient de repede pentru ca piloţii să efectueze mai multe opriri la boxe pe parcursul unei curse.

Sezonul 2012 al Formulei 1 a fost marcat de numeroase controverse în privinţa pneurilor, însă pe măsură ce echipele au înţeles comportamentul acestora strategiile au devenit liniare şi s-au redus chiar la o singură oprire la boxe în ultimele Mari Premii.

Prin vocea directorului sportiv Sam Michael, McLaren consideră că Pirelli trebuie să se asigure că în sezonul următor nu vor mai exista curse cu o singură opriore la boxe, întrucât acestea au tendinţa de a fi plictisitoare pentru fani.

"Acele două sau trei curse cu o singură oprire la boxe au fost fantastice. Dar nu au fost fantastice datorită pneurilor, au fost fantastice pentru că s-au întâmplat foarte multe lucruri. Trei curse la rând au avut potenţialul să fie curse plictisitoare, dar nu au fost datorită altor factori. Sper că putem menţine entuziasmul pe care l-am avut în cea mai mare parte a anului şi să nu permitem ca acesta să se diminueze", a declarat australianul.

În acest sens, Michael consideră că primele curse ale sezonului 2012, când şapte piloţi au obţinut victorii în primele şapte curse, au fost cele mai bune din acest an, motiv pentru care invită Pirelli să realizeze pneuri cât mai agresive din punct de vedere al comportamentului.

"Echipele înţeleg mai bine pneurile acum, dar depinde ce va face Pirelli cu ele. Cursele erau mai bune când erau imprevizibile. Nu a fost ceva nedrept, totul a depins de înţelegerea şi gestionarea pneurilor. Asta facem în toate privinţele, este ca şi cum cineva apărea cu un eleron mai bun. Nu am avut nicio problemă cu pneurile şi cred că a fost bine. Sper că nu avem pneuri prea conservatoare", a adăugat el.

Via Autosport

  • X_Zone, sâmbătă, 15.12.2012 11:47

    McLaren echipa mea de suflet, cu cat voi veti face mai multe opriri in cusa cu atat veti pierde mai mult timp la boxe, vai piulitele voastre intelgente la roti, o cursa scoateti recorduri de pitt-stop alte 5 le distrugeti.

  • atm, duminică, 16.12.2012 18:12

    Nu e chiar asa, in partea a doua a campionatului (dupa ce probabil au exersat de le-au sarit capacele) Macca a scos constant timp de 2.6...sec. Acuma, om trai si-om vedea...

  • popicul, luni, 17.12.2012 08:42

    prin antrenament se poate castiga cel mult o secunda dar se pot pierde si 10 dintr-o greseala. Ce vor ei este o libertate mai mare a strategilor. Poate ca introducerea unui pneu de calificari ar ajuta!