McLaren: "Nu există motive de panică din cauza rezultatelor slabe"

Publicat marţi, 23.07.2013 10:02 de Daniel Popescu

McLaren insistă că nu are motive să intre în panică după rezultatele modeste din acest sezon, echipa fiind optimistă că va reveni anul viitor la forma obişnuită.

McLaren traversează unul dintre cele mai slabe sezoane din ultimul deceniu şi ocupă doar locul şase în clasamentul constructorilor la jumătatea competiţiei, fiind surclasată inclusiv de Force India.

Jonathan Neale, directorul executiv al echipei, a admis că echipa a fost practic "pedepsită" pentru decizia de a miza pe un design radical al monopostului în acest sezon.

"Formula 1 este unul dintre acele sporturi în care eşti pedepsit dacă nu eşti în formă. Avem nevoie de multă concentrare pentru a face ceva în faţa a sute de milioane de oameni la fiecare două săptămâni. Am reuşit să obţinem unele lucruri în termeni de fiabilitate sau consecvenţă, dar este foarte dureros că că pe circuit nu furnizăm rezultate competitive", a declarat britanicul pentru publicaţia The Sun.

Cu toate acestea, Neale insistă că nu există motive pentru care echipa să intre în panică şi susţine că McLaren va reveni la forma obişnuită în sezonul următor.

"Muncim din greu pentru a face ceva în această privinţă şi pentru a ne asigura că în sezonul următor nu vom repeta greşelile. Trebuie să privim situaţia pe termen lung. McLaren a fost în zonă timp de 50 de ani, avem 182 de victorii. Vom reveni, vom câştiga. Nu avem niciun motiv să fim mulţumiţi, dar nu avem motive să intrăm în panică. Am făcut unele greşeli, vom trece peste ele şi vom merge mai departe", a adăugat el.

Via The Sun

  • pablo256r, marţi, 23.07.2013 13:52

    Williams, Sauber, McLaren anul asta au dat gres cu dezvoltarea. Pacat ... noroc ca la cate o cursa mai misca ceva Force India. Campionatul se joaca doar in patru echipe: RBR, Ferrari, Lotus si cateodata Mercedes.