McLaren nu renunţă la titlul constructorilor: "Putem învinge Red Bull"

Publicat miercuri, 24.10.2012 17:16 de Daniel Popescu

McLaren consideră că este capabilă să câştige campionatul constructorilor în ciuda formei foarte bune pe care o traversează Red Bull Racing.

McLaren a ieşit din lupta pentru titlul piloţilor în urma rezultatelor modeste înregistrate în ultimele trei curse, iar echipa a coborât pe locul trei în clasamentul constructorilor, fiind depăşită şi de rivalii tradiţionali de la Ferrari cu şase puncte.

Chiar dacă Red Bull are un avans de 83 de puncte şi a câştigat ultimele trei curse, directorul sportiv Sam Michael este convins că echipa britanică are potenţialul de a recupera decalajul şi de a pune mâinile pe trofeu.

"Red Bull a făcut un mare pas înainte în Singapore şi la Suzuka în termeni de performanţă, aşa că sunt competitori dificili, dar nu există niciun motiv pentru care nu ar trebui să fim acolo în cursele rămase şi acesta este obiectivul nostru", a declarat australianul.

Chiar dacă aparent diferenţele de performanţă dintre Red Bull şi McLaren au fost majore în ultima perioadă, Michael insistă că totul se reduce la câteva zecimi de secundă, care pot fi recuperate cu ajutorul unor update-uri pe monopost.

"Ideea este că diferenţele sunt foarte mici şi este nevoie de una sau două zecimi de secundă pentru a lucrurile să meargă într-o direcţie sau alta. Asta se poate rezolva printr-un update introdus de o echipă sau prin update-urile insuficiente ale altei echipe. Asta este grozav pentru cei care urmăresc cursele, dar ne face viaţa foarte dificilă. Dar nu suntem aici pentru că este uşor. Continui să cred că putem lupta cu ei în ultimele patru curse", a adăugat el.

Pentru a-şi atinge obiectivele, McLaren a confirmat că va continua să introducă update-uri cu regularitate până la finalul sezonului.

Via ESPNF1

  • no-name, miercuri, 24.10.2012 17:39

    texte. peste una sau doua curse va tacea din gura.

  • dany, miercuri, 24.10.2012 19:41

    poate gresesc dar am senzatia ca i-au pus bete in roate lui hamilton dupa ce a fost clar ca ii paraseste... iar acum viseaza cai verzi pe pereti

  • Dan, miercuri, 24.10.2012 20:46

    Mclaren Mercedes nu este o echipa de campioana mondiala. Nu au oameni care sa faca strategii bune in cursa(gen Red Bull). Chiar daca Ferrari nu are asemenea oameni ei au macar o masina fiabila care nu se strica din senin(parcursul lui Alonso cu exceptia cand a fost acrosat) si pe langa Ferrari are macar tehnicieni care la boxe se descurca mult mai bine decat cei de la Mclaren(chiar daca Mclaren a reusit un record anul asta au fost si greseli peste greseli). Pe langa in unele curse mai au si nistre stategii foarte proaste(gen Belgia unde Button a primit update-uri pe masina in loc sa le primeasca Hamilton care era in lupta pentru titlul mondial). Aaaaaa si inca ceva daca va aduceti aminte de sezonul trecut cand Hamilton a fost batut de Button eu cred caci el nu mai avea de pe atunci sprijinul echipei alaturi de el si a ramas la echipa pana i se termina contractu deoarece nu avea unde sa plece. Si ati putut observa cum un loc de la o echipa mare a devenit libera Ham a si semnat cu ei chiar daca nu e cea mai buna echipa.

  • Florin, joi, 25.10.2012 07:33

    Astea sunt niste declaratii total in afara realitatii. In afara faptului ca acum il sapa pe Ham nici masina nu e cea mai tare. Cum vor lua punctele? Le primesc ca la magazin din discount?

  • adidor77, joi, 25.10.2012 15:53

    :)))) mai bine ar fi atenti sa nu piarda si locul 2 in favoarea ferrari.